Helt otroligt!

Jag har då aldrig varit med om liknande! Lille skrutt sov som en stock första vändan inatt. Han somnade någon gång mellan halv elva-elva, och vaknade inte förrän jag var tvungen att väcka honom på grund av sprängfyllda bröst!

Vanligtvis vaknar han första omgången senast vid två, så jag vaknade då. Skrutt sov som en stock, jag somnade om. Vaknade vid tre igen - skrutt sov fortfarande lika gott. Vaknade vid fyra, och bestämde mig efter en stund för att väcka skrutt. Inläggen var genomsura och brösten stenhårda, så kändes som om det var bäst att amma så snart som möjligt. Så, skrutt åt ordentligt, och somnade om vid fem. Sov lite oroligt efter det dock, men sov ändå till åtta-tiden. Helt otroligt!

Kan det vara de andra dropparna som gjorde det? Har han annars haft SÅ ont i magen på nätterna, är det därför han inte sovit? Förresten; de hette visst Minifom, och inte Miniform som andra skrev till mig. I vilket fall, hoppas jag sömnen fortsätter såhär, att det intevar en engångsgrej. Mamma jag är pigg och glad idag ju! Skrutt likaså!

Nu inväntar vi bara bajset också... Kom igen, ut, ut, ut med dig bajs! (innan jag fick barn hade jag aldrig i mina vildaste fantasier trott att jag så innerligt skulle önska att få se bajs ^^)

Kan det fungera tro?

Lille skrutt har haft jätteproblem med magen senaste veckan. Såpass att jag undrat om bebisar kan utveckla kolik vid tre månaders ålder, all info man hittar på nätet säger att det ska gå över då, vid 3-4 månaders ålder. Att det börjar vid 2-4 veckor. Men, när jag tänkt efter lite mer, undrar jag om han kan haft kolik tidigare redan? Det står som symtombeskrivning att bebisar ska skrika minst tre timmar i sträck, tre dagar i veckan, för att det ska betraktas som kolik. Det har han inte gjort. Han har skrikit allt som oftast, flera gånger om dagen, men mest på kvällar. Cirka en timme åt gången, max. Oftast har jag matat honom när han börjat skrika, och det har varit med max en timmes mellanrum. På BVC sa de nämligen till mig att om han vill äta så ofta, så ska han få göra det. Men då märker man väl inte om han har kolik? Om man får tyst på honom genm att mata honom hela tiden? Eller vägrar kolikbarn äta?

I alla fall. Efter diverse tips från andra föräldrar, så har jag nu köpt Miniform. Det bästa verkar vara att kombinera dem med Sempers magdroppar, så nu hoppas jag att det hjälper! Att lillen för det första slipper ha ont, och för det andra börjar bajsa normalt igen. Man går ju och oroar sig hela tiden annars. Inte så att jag gillar bajs på något vis, men just nu skulle jag verkligen vilja se att lillen bajsar. Helst ett par gånger på en dag, så det som (förmodligen) är i tarmarna, kommer ut.

Håll tummarna!

Antingen drar han hela grejen mot sig, ell...

2012-03-30_13_53 (MMS)

Antingen drar han hela grejen mot sig, eller stoppar båda händerna i munnen samtidigt och börjar titta på tv :o Stackarn verkar hård i magen också, han sitter och tar i emellanåt, men får inte ut nåt :-( Han har denna gång inte bajsat på fyra dagar, måndags var väl när han la av den där dunderbajsen. Vad ska man göra?

Träning i babygymet

Körde en liten fotosession i babygymet idag. Inte så att det var planerat, men lillen såg så söt ut att jag inte kunde låta bli! Så, bjuder på några utav bilderna i alla fall :) Förmodar att folk inte orkar se varenda bild, även om fler blev riktigt bra..!




Han dreglar i princip konstant, mammas lilla hjärta





Älskar skruttens alla leenden!




"Varför kommer jag ingenstans om jag drar i den här?"





Gulle-Julle


Fruktansvärt!

Efter att några nätter återigen fått extremt dåligt med sömn, så kom lillens farmor förbi idag. Hon tog med honom ut på barnvagnspromenad lite drygt 1,5 timme så jag skulle få sova lite. Jag lyckades somna efter kanske tio minuter, och sov i ungefär en timme.

När jag vaknade var jag totalt förvirrad. Jag vaknade med ett ryck och kollade automatiskt efter Julius bredvid mig i sängen. Fick panik när jag han inte låg där, och undrade vart han tagit vägen. Om det hänt honom någonting, eller om jag "bara" glömt honom i vardagsrummet. Varför skulle jag glömt honom ensam där? Fanns han ens? Det kändes under bråkdelen av några sekunder (mycket längre kan det inte ha varit ändå) helt fruktansvärt alltihop.
Lyckligtvis kom jag på att han var ute med sin farmor, och då kändes det återigen bättre. Lyckliga jag har en liten sötfis som är helt underbar, även om han ofta sover dåligt!

En superpigg skrutt säger godmorgon! En jä...

2012-03-28_10_04 (MMS)

En superpigg skrutt säger godmorgon! En jättetrött mamma vill helst bara sova och säger bajs också..

Testpilot del 2 Jag valde att plocka ut Fi...

2012-03-27_16_50 (MMS)

Testpilot del 2 Jag valde att plocka ut Findus grönsaker perfekta till sallad. Som ni ser innehåller de majs, broccoli, bönor av olika slag, och sugar snap peas. Till det har jag skurit upp champinjoner som jag steker ihop med grönsaksblandningen, och kyckling. Blir inte riktigt en sallad, men jag tror det kan bli gott ändå. Serveras när det är klart, till ris!

Haha, det är då tusan inte det lättaste at...

2012-03-27_15_23 (MMS)

Haha, det är då tusan inte det lättaste att försöka ta en bild på mig och gulle-julle ihop på egen hand. Har tyvärr superdåligt med såna bilder. Vi har i alla fall nyss kommit in efter att ha varit ute på en dryg timmes promenad. Oj, vad jobbigt det var! Svettades alltför mycket trots att jag bara hade tjock tröja på mig(ingen jacka alltså men övriga kläder), konditionen är verkligen i sämsta laget :s

Någon försöker ta i som tusan för att lyck...

2012-03-27_13_37 (MMS)

Någon försöker ta i som tusan för att lyckas ta sig framåt. Alla medel är tillåtna, inklusive att dra i babygymet. Lilla gubben vill mer än han kan ännu, men den biten kommer väl den oxå under våren :-)

Antar att man får lägga kläderna i blöt så...

2012-03-26_13_47 (MMS)

Antar att man får lägga kläderna i blöt så de förhoppningsvis går att få rena sen.. Usch!

Jag tror inte jag behöver oroa mig för att...

2012-03-26_13_32 (MMS)

Jag tror inte jag behöver oroa mig för att lillen inte bajsat längre.. Och jag säger som såhär: ni ska vara glada att ni slapp se insidan av den där blöjan! En sjö av bajs, som runnit ner längs låret och upp på halva ryggen. Trodde jag själv skulle kräkas! Var ju inte riktigt det här jag väntade mig när skrutt började fisa och jag sa till honom att bajsa ordentligt..

Mage till rygg!

Emellanåt känns det som lillen utvecklas i rekordfart! I alla fall om man jämför med den ålder de flesta bebisar har när de gör vissa saker. Idag är han 3 månader, 1 vecka och 4 dagar gammal. Idag vände han sig för första gången från mage till rygg, exakt på dagen en månad efter han första gången vände sig från rygg till mage.

Det var på babymassagen. Medan instruktören (eller vad man nu kallar henne) pratade och berättade lite saker, lg lillen och åmade sig. Vred sig runt, runt genom att sparka och vifta med benen, ena handen i munnen. Pladdrade på. Jag vände honom med benen mot mig ett par gånger, och till slut lade jag honom på mage istället. Tänkte att han kanske bara ville se de andra bebisarna, vilket inte är så lätt om man är vänd mot mamma. Då, helt plötsligt, snurrade han över till rygg igen. Jag hann knappt se hur det gick till, så oförberedd var jag! Och där låg han återigen med handen i munnen, tittade på mig och smålog.

Han är så duktig, min lille skrutt!

Magdroppar = mindre bajs?

Lillen har ju nu fått magdroppar i ett par dagar. Typ tre eller fyra, minns inte exakt. Han får de från Semper, och nu undrar jag en sak. Andra som testat magdroppar; vad har ni märkt för skillnader efter att era barn fått dem? Har de börjat bajsa mer/mindre? Lösare/hårdare?

Skrutt har nämligen inte bajsat på två dagar nu... Tidigare har han oftast bajsat en, ibland två, gånger om dagen. Är det normalt att han plötsligt inte bajsar alls? När man letar information på nätet står det att barn som ammas kan gå upp till en veka utan att bajsa utan problem, men ska det verkligen komma så plötsligt? Bajset har hela tiden varit mycket löst, ibland rinnigt. Vanligtvis ungefär senapsgult, ibland med små "korn" i. Lite orolig blir man ju, tänk om han fått förstoppning... Kan man få det utav magdroppar?

Fiskmåsarna verkar halvt ha tagit över ank...

2012-03-25_16_25 (MMS)

Fiskmåsarna verkar halvt ha tagit över ankdammen idag.. Vi som skulle mata änderna.

En lite knubbig liten bebishand.. Tänk vad...

2012-03-02_12_05 (MMS)

En lite knubbig liten bebishand.. Tänk vad små alla kroppsdelar på en bebis är egentligen, fastän de ibland känns större. Liten växer och det märks, men när man jämför är han ändå just - liten.

Han ser ju rätt glad ut fastän han är sjuk...

2012-03-24_12_13 (MMS)

Han ser ju rätt glad ut fastän han är sjuk, min lille skrutt.

Tröttare av förkylning?

Vi är ju då lite förkylda här hemma. Åtminstone jag och lillen då, sambon är väl lite friskare han. Inte som att vi är sådär superjobbigt dunderförkylda, men visst rinner näsan på mig så jag behöver snyta mig ett par gånger om dagen. Nysningarna är högljudda, och emellanåt dyker det upp lite hosta. Lillen verkar mest ha ont i halsen. Hans näsa har inte runnit så mycket, men han är hes. Hans skrik låter ynkliga, och även då han skrattar hör man att han är en aning hes. Stackarn. Försöker förklara för honom att det går över, men undrar om han förstår? Hoppas han gör det i alla fall.

Han har i alla fall sovit något bättre de senaste tre nätterna. Istället för att vakna med max en timmes mellanrum, så har det legat på ungefär två timmars mellanrum. Inatt var det till och med en omgång han sov nästan tre timmar, så det har ju gått åt rätt håll. Frågan är då bara, beror det på att han är tröttare på grund utav förkylningen? Kommer han fortsätta sova bättre när han blir frisk igen?

Han har ju även börjat få magdroppar, som tydligen ska vara bra om man har ont i magen/är gasig. Kan det vara så att han har mindre ont i magen? Åh, hoppas det jag! Stackare till att behöva ha ont.

Förkylningar på G

Är det inte det ena så är det det andra. Eller ja, ingen av oss har direkt varit sjuk sedan lillen föddes, förutom min lilla magsjuka eller vad det nu var, för typ två månader sedan. Men nu, nu är det dags. Jag och lillen håller båda på att bli förkylda. Skit också! Förkylningar är bland det värsta jag vet, när man blir sådär riktigt snuvig att man inte kan somna på grund utav det. När ena näsborren blir täppt då man ligger på den sidan, och byter man blir det andra näsborren istället.

Jag är lite lätt snuvig än så länge, samma sak med lillen. Jag har haft ont i halsen sedan igår, lilen verkar ha fått det idag. Hans skrik låter så... Ömkligt? Hur man nu ska förklara det. Det hörs helt enkelt att det gör ont i halsen på honom. Det är lite hest liksom. Nu är då frågan, vad vi ska göra åt det här? Känns ju onödigt att vi ska bli sjuka nu när det är så fint väder om dagarna. Eller ja, det är väl alltid onödigt att gå och bli sjuk...

Så, någon som har några bra förkylningstips för både mamma och barn? En sak som vanligtvis hjälper mig innan en förkylning brutit ut helt, är i alla fall att sova med strumpor på. Man blir varm och svettig, men det sägs ju att man ska svettas ut det.

Lillen passar i sin blåbärsmössa, så söt så!

2012-03-22_16_33 (MMS)

Lillen passar i sin blåbärsmössa, så söt så!

Ont i magen?

Inatt har lillens farmor sovit på soffan här. Hon tänkte hon skulle avlasta lite så att jag kunde få sova för en gångs skull, men just den biten gick lite sådär... Han skrek och skrek och jag kan inte sova så länge jag hör att han skriker, eller om han ligger i sängen och är vaken. Så just det slutade med att jag tog lilen sen i alla fall, för vad spelar det för roll då på sätt och vis?

Dock sa lillens farmor något intressant... Nämligen att lillen har ont i magen, och att det förmodligen är därför han inte sover, och även därför han vill äta så ofta. Små barn inser inte själva skillnaden mellan att ha ont i magen och vara hungriga, sägs det, och då vill de småäta så ofta som möjligt istället.
Varfö har de inte sagt de här på BVC? Där heter allt hela tiden att det är normalt, det blir bättre sen, en del barn vill ha mer tröst och närhet än andra och vill därför bara småäta, bla bla bla. Ingenting om att han kan ha ont i magen, problem med gaser eller dylikt. Inget förslag att uppsöka läkare. Bara att man ska hålla ut, för det blir bättre.
Tänk om det är något allvarligt fel med magen då? Eller om man kan göra något åt det, så han slipper plågas och kan börja sova lite mer? Han kan ju inte heller må bra av att knappt sova någonting under dygnets 24 timmar...

Kul att det ska behöva gå så långt som till att man själv håller på att ge upp totalt och börjar känna sig likgiltig, innan någon börjar hjälpa till. Jag vill inte behöva känna mig likgiltig inför mitt eget barn! Jag vill att han ska ha den bästa mamman han kan få, att jag ska orka med honom, men det går inte om man aldrig får sova, vilket de inte heller verkar fatta på BVC. Jag älskar min son, men ibland blir jag förbannat trött på honom, och nu börjar jag bli förbannad på BVC också..!

Lite nya kläder igen.. Vet inte riktigt va...

2012-03-21_20_41 (MMS)

Lite nya kläder igen.. Vet inte riktigt vad en bebis ska ha på sig ute när det börjar bli varmare, så det blev en tunn overall. Bodysen kostade bara 30kronor styck, och såna behövs alltid fler utav :-)

Snurrig eller bara glömsk?

Vad är det med mig och glömma saker egentligen? Visst, att man inte gått igenom en del av sakerna på ett par månader, men borde man inte se efter först, innan man tar något för givet?

Nu tänker jag på mössor. Bebismössor. Lillens "fis"mössa har blivit lite väl liten, för att ena örat ska vara i, sticker det andra ut. Så, igår bestämde jag att vi skulle införskaffa en ny mössa åt honom. Visst blev det inte bara en, utan två nya mössor. En till nu, en till sommaren. "Blåbärs"mössa till nu, i storlek 42-44. En solhatt till i sommar.

Det lustiga är bara, att när jag skulle lägga undan sommarmössan, upptäckte jag att vi har två stycken i strl 42-44 redan. En med nalleöron, en vit. Skit också! Vad ska han med tre mössor till? Får försöka matcha med olika kläder typ... Blåbärsmössan var ändå bara för söt på honom! Hittade även två bodys i strl 62 när jag gick igenom byrån med, två jag inte visste vi hade. Eller rättare sagt hade glömt. Jag måsteju vara helt vimsig... Men, nu är det inte riktigt lika bråttom att få tag på tvättid i alla fall! :D




Blåbärsmössa

Vadå sova?

Lillens sömnvanor blir bara knasigare och knasigare. Han sover inte alls på dagarna såvida han inte får somna vid bröstet utan att sedan flyttas på, eller en liten stund i vagnen. Så fort man flyttar honom, eller stannar till/saktar ner med vagnen, vaknar han. Ofta blir han grinig efter ett tag, ibland jättegrinig.

De senaste nätterna har även de varit riktigt skumma. Han somnar sin första runda, cirka två timmar. Äter, somnar om på mig, jag lägger ner honom - och han vaknar. Somnar inte om igen, såvida man inte håller nappen i munnen på honom. HELA TIDEN! SÅ fort man släpper nappen och den glider ut, vaknar han igen och börjar grina. Dröjer det mer än typ en minut, börjar han gallskrika! Han har verkligen vägrat att sova annat än vid bröstet eller med nappen tryckt i munnen. Han lyckas ju tyvärr inte heller hålla kvar nappen själv...

Vad är det för fel på honom? Varför sover han inte? Borde han inte bli trött? På BVC säger de bara; att han får den sömn han behöver om han verkar vaken och pigg mellan de korta tupplurarna. Snacka om powernaps! Ett par minuter här och där, kanske tre-fyra gånger på en dag. Herregud... Och så säger de att man ska passa på att göra saker när bebis sover. För min del handlar det mer om när han är lugn en lite längre stund.

Någon som vet varför han beter sig såhär?
Testade att ge honom ersättning en gång inatt istället, och att han fick somna med bröstet efteråt, men då sov han enbart ca 1,5 timme igen och ville ha mer mat när han vaknade i alla fall. Det går inte att få honom att äta mer än ca 100ml åt gången heller. Går det att påverka på något sätt?

BVC gör ju ingen nytta i alla fall...

Jag gör skrabbelucker, lite söndagsmys såd...

2012-03-18_20_21 (MMS)

Jag gör skrabbelucker, lite söndagsmys sådär. Många år sedan senast, men gott lär det bli!

Visst sover han sött? Som om han funderar ...

2012-03-18_16_27 (MMS)

Visst sover han sött? Som om han funderar på något i sömnen.. Undrar vad det kan vara tro?

Tro det eller ej, men han sover! När jag f...

2012-03-17_21_35 (MMS)

Tro det eller ej, men han sover! När jag försöker ta ett kort med blixten på, stänger han igen ögonen igen, men sen öppnas de en bit igen. Någon annan som har barn som sover med ögonen halvöppna ibland? Det ser ju en aning läskigt ut, och kan det verkligen vara bra för honom?

Nästan vårstädning

Idag har det minsann städats här hemma! Äntligen! Har bland annat tyckt att fönstren sett för jävliga ut rent ut sagt, sedan januari. Var nära på att ställa mig och tvätta dem redan då, men kom på att det var dumt, för då var det snö och minusgrader. Riskera att fönstren spricker är ingen bra idé, har jag hört...

Men, idag har fönstren tvättats, i princip varenda plan yta har dammats av, det har möblerats om i bokhyllorna så inga småsaker ligger längst ner (förberedelse inför att gulle-julle lär sig krypa om ett par månader) samt att lexikonen fått plats, det har dammsugits, skurats golv och diskats. Så äntligen lukar, och ser det rätt rent och fräscht ut här hemma. Nästa projekt jag ska påbörja när jag hinner, är att gå igenom alla mina kläder och papper, för det lär finnas en del att slänga, alternativt ge bort. Har i alla fall skor jag vill sälja också, men känner inte så många som har 36:or...

Just ja, jag har även påbörjat ett fotoalbum med bilder från graviditeten och lillens första tid! Även det på tiden, fast jag har inte hunnit mer än fyra sidor än så länge. Det där kommer ta tid...

Lillen sitter nästan som en stor pojke i s...

2012-03-16_13_52 (MMS)

Lillen sitter nästan som en stor pojke i soffan och busar lite med mig :-) lite ihoptryckt ser han allt ut!

Dagens BVC + vaccination

~*~
Längd: 63cm
Vikt: 6195gram
Huvudomfång: 42cm
~*~



Stackars min lille skrutt! Idag var det dags för hans första vaccinering, hela två sprutor; en i varje lår. Har redan glömt bort vad det egentligen är för sprutor, typ kikhosta, difteri, röda hund, HiB? Nåt sånt...
I alla fall... Skruttens mamma har ju själv fobi för sprutor, så det blir ju inte direkt bättre av att jag är nervös när han ska få sina sprutor. Jag vägrade helt enkelt se sprutorna, och tittade skrutten i ansiktet när han fick dem istället. Trots att han blev ammad under tiden (sköterskan sa att det var bästa sättet så han inte skulle få lika mycket panik) så blev han jätteledsen! Trodde nästan jag själv skulle börja gråta, speciellt efter den andra sprutan. Han blev helt knallröd i ansiktet, skrek och skrek, och grät. Tårarna bara trillade nerför kinderna och i ögonvråna. Min lilla älskling! Ser ju inte fram emot att behöva göra om det här, även om det är två månader till nästa gång...

Är han inte bara farligt söt? Och inte bli...

2012-03-15_12_43 (MMS)

Är han inte bara farligt söt? Och inte blir han mindre söt när han pratar på och gör alla sina söta miner!

Ser ut som han har en riktig pussmun, åtmi...

2012-03-14_14_47 (MMS)

Ser ut som han har en riktig pussmun, åtminstone jag vill mest bara pussa på honom! Får dock vänta, han ligger ju i vagnen :D

Tack och lov för mammor!

Ibland är ens mamma extra bra att ha. Som idag. Egentligen skulle jag gått med henne på promenad, men jag var ju helt förstörd efter natten. Lillen sov inte igen sig under dagen heller, utan körde samma sak då.SOomnade på mig, vaknade nästan med en gång då jag lagt ner honom. Så, min snälla lilla mamma, kom hit ändå, och gick ut med lillen på promenad. Utan mig. Lät mig sova en stund istället. Och herrejävlar vad skönt det var! Välbehövligt. Tror jag sov lite drygt en timme, och det gör rätt mycket för humöret ändå.

Tack för att jag fick vila!

Hallå huvudvärk!

Bye bye sömnen. Hallå huvudvärk och allmäna febrighetskänslor!

Lillen har varit galen inatt. I snitt har jag ammat honom en gång i timmen, från klockan 22 igår kväll, till någon gång melllan 8-9 imorses. Igår på eftermiddagen var det nästan samma sak, kanske några minuter mer emellan. Inatt... Tja, han sov ju faktiskt en vända nästan tre timmar, vilket alltså innebär att han resten utav natten inte sov en timme i sträck åt gången ens. Första gången jag matade honom efter 23, var 01:50. Sedan gick det bara utför...

Ett par gånger, när jag tänkte att han förhoppningsvis somnat tillräckligt bra på mig och därför lade ner honom i sängen, så vaknade han nästan direkt. De andra gångerna låg han och vände och vred på sig en stund, och vaknade inom max en halvtimme. Försökte få honom att somna om nästan varje gång, men gick inte innan jag ammat honom, och då var det samma sak igen... Hela natten. Jag känner mig helt förstörd. Kinderna blossar som när man har feber (dock har jag inte feber), jag har huvudvärk och kramper i magen. Sömnbrist är inte bra för kroppen.

Hur söt lillen än är, så vill jag sova lite emellanåt. Jag kan inte hålla mig glad och rolig utan sömn. Bläääääää.

Jaja, ska gå och umgås lite med honom, han sitter och pladdrar på i sin babysitter, låter bara för sött :)

Massage, massage

Idag var vi på babymassage igen. Dags att lära sig massera lilla magen, del två utav fem i kursen. Sista kurstillfället ska det vara helkroppsmassage som gäller, och det ska tydligen ta runt en halvtimme.
Så, som sagt, idag var det magen som gällde. Lillen verkade dock inte alltför förtjust i magmassagen, inte alla rörelser i alla fall. Han blev lite grinig, så frågan är om han kanske hade lite ont i magen? Eller beror det på att han är lite kittlig? Får väl se nästa gång vi testar det. Benen är populära att få masserade åtminstone, då babblar han på med handen i munnen.
En annan massagegrej som instruktören gick igenom idag, var hur man gör om bebisen har magknip. Jättebra om det funkar, och om lillen får magknip! Tror inte han haft det någon gång än så länge, men den dagen lär nog också komma, och då är det bra att ha lärt sig sådana här grejer.

Denna gången var vi tre mammor kvar efter att alla andra gått, tre mammor som ammade sina bebisar lite innan vi tog oss därifrån. En utav de andra började ställa lite frågor och prata lite, vilket var trevligt. Man kan ju kanske hoppas på att man kan lyckas bli vän med någon, då jag inte direkt har några vänner i den här staden. Hade varit trevligt i alla fall. Jag saknar att ha nära tjejkompisar att umgås med.

På väg hem från dagens babymassage. Bestäm...

2012-03-12_11_21 (MMS)

På väg hem från dagens babymassage. Bestämde mig för att promenera när det ändå är sånt fint väder, och lillen var så kinkig. Kändes som han behövde somna gott en stund, och det har han gjort :-)

This is...

1984. Fick en sådan skiva utav mamma igår. Lite kul att se vilka låtar man minns att man hört förut. Låtar som kom året man själv föddes. Började lyssna på den idag när sambon lagade mat, och hann komma till sjätte låten. Några låtar man faktiskt hört förut, lite nostalgi :p

Firande

Idag har vi varit hos mamma, för att fira syrran som blev 16 i torsdags. Bjöds på god mat (pasta och kyckling i sås med parmesan och mozzarella), och en chokladkaka som var orgasm för ögonen! Och en riktigt god morotskaka. Fy, vad jag kände mig fet efteråt! Och fortfarande... Tvingade mig (och lillen i vagnen samt hans pappa) att gå en bit utav vägen hem. Inte jättelång, men det blev nog en 45min promenad i alla fall. I mörkret. Eller ja, lite gatlyktor finns det ju, men annars är det inte alltför ljust ute.

Så, imorgon är det meningen att vi ska ta en lång promenad till. Hoppas jag. För shit, vad jag behöver bli av med vikt. Känner mig feeet.

Hur tar man sig nånstans?

Något jag funderar över, är hur sjutton man tar sig nånstans. Om man har barnvagn. Inte har körkort eller tillgång till bil. Vill åka längre än med bara stadsbussarna.

En gammal barndomskompis frågade mig om jag skulle komma till henne nästa vecka. Två andra barndomskompisar ska dit då, med sina barn. Vi har alltså alla barn, två födda 2010, två födda 2011. Ingen av oss har träffats på ett par år. Två utav dem är det flera år sedan jag senast såg. Vi fyra umgicks nästan jämt, hela grundskolan. En utav dem känner jag sedan dagis. Jag skulle så gärna träffa dem, för jag har saknat dem allihop, men jag vet inte hur det ska gå till, så nu är jag sur.

Dels kostar tåget till Göteborg en hel del, något jag egentligen inte har råd med (eh, inkomst på max 3000/månad, utgifter på mer än det=ligger redan back varje månad) plus att jag inte har körkort. Försökte ta reda på lite info om hur man ka ta med barnvagn på tåget, men det känns nästintill omöjligt! Informationen jag fått tag på lyder som så; vagnen ska fällas ihop och ställas i bagageutrymmet. Hum. Jag kan inte fälla ihop vagnen, och även om jag kunde det, är liggdelen nästan ligga stor i omfånget som vagnen. Dvs, man får inte plats med den någonstans heller. Tar ju ändå upp två säten, och jag kan inte ha lillen ur den på en tvåtimmars tågresa. Hur sjutton gör man? Jag börjar känna mig desperat. Ska jag behöva sitta fast i den här jäkla skitstaden i ett par år till, bara för att jag inte har körkort? Jag har faktiskt inte råd att ta körkort. Skit också.

Fredagsmys idag. Typ ostbricka; smörgåsrån...

2012-03-09_20_20 (MMS)

Fredagsmys idag. Typ ostbricka; smörgåsrån, kex, vindruvor, fyra sorters mjukost och grevéskivor. Mums!

Vi var och fikade med syster/moster igår, ...

2012-03-08_16_13 (MMS)

Vi var och fikade med syster/moster igår, på waynes. Bad henne ta lite bilder på mig och skrutt, men jag tror jag också borde behållt mössan på så som mitt hår såg ut på alla bilder, haha!

Hittade en riktigt fulsöt liten apa på h&m...

2012-03-08_15_33 (MMS)

Hittade en riktigt fulsöt liten apa på h&m idag. Lillen verkade gilla den, jag frågade honom om han ville ha den, och han sträckte ut armarna mot den, så självklart köpte jag den till honom :-)

Spik i snöskon

Neeeeeeej! Det är snö ute igen! Jag trodde syrran skämtade när hon skrev det på sms, för jag hade inte kollat ut än. Jag och lilleman låg kvar i sängen och drog oss ända till elva, halvsov och sådär. Han var nog lite tröttare än han själv förstod, för han somnade till lite då och då han med. Så jag och han låg och myste, han fick ligga jättenära, så höll jag om honom, sååå mysigt! Fast man själv somnar ju inte direkt till ordentligt, man är ju lite rädd att strypa syretillförseln för honom eller något, och det vill jag ju inte!

Nu måste jag i alla fall komma på vilka andra skor jag ska ta på mig idag. Om jag har några andra som inte gör att jag halkar konstant. För, mina vinterskor, har tydligen en spik i den vänstra. Jag som trott att det var en sten, upptäckte detta i söndags. En spik. Som inte sitter i utifrån, utan verkar vara något tillverkaren satt i skon. Lite för långt in i skon. Om man nu ens brukar spika i kanterna på skorna för att sulorna ska sitta fast?

Nä, nu måste vi börja bli klara, om dryga timmen ska vi träffa syster-yster på stan och köpa en till present till syster J som blir 16 idag. Lilla skitungen börjar bli riktigt stor!

Först skrattar han, sen ger han mig den hä...

2012-03-08_11_41 (MMS)

Först skrattar han, sen ger han mig den här minen när jag frågar om han är en liten bajsunge :D

Tuttvärk

Värk och värk... Idag är de mest ömma, och känns något tomma. Märkligt egentligen. Så sent som i måndags spände de som sjutton. Började hårdna till rejält och jag började få lite feber. Trodde det var mjölkstockning på gång, och lät lillen äta lite oftare, lite mindre åt gången. Igår hade det gått över. Idag känns det som sagt lite tomma.
Dock ömmar bröstvårtorna rätt rejält. Kände att jag inte klarade av att amma nu senaste gången lillen ät, hans pappa fick göra ersättning och mata, så jag åtminstone kan amma lillen till sömns. Enda sättet det går att få honom att somna på, förutom promenad med vagnen. Promenader orkar man dock inte med såhär sent på kvällen, pigg och alert som man är (eller inte).

Så, nu hoppas vi det hinner bli lite mer mjölk inom närmsta timmen igen så skrutt får äta. Han äter ändå med i snitt två timmars mellanrum dygnet runt. Ujujuj. Tänk om man själv gjorde det, vad fet man skulle bli!

Åh, denna sömn

Vad jag längtar efter dig! John Blund, sömn... Sömn är så underskattat! De som aldrig haft problem med att sova och inte heller har/haft småbarn som håller en vaken hela nätterna, vet inte hur lyckligt lottade de är. Javisst, jag är lyckligt lottad som har lilleman, men kan man inte få både honom OCH sömn?

Han somnar vanligtvis för natten (eller ja, sin längsta period) runt elva-tiden på kvällen. Vaknar då någon gång mellan halv två och halv tre. Äter. Somnar om på mig, och sover runt 1-1,5timme. Vaknar cirka fyra. Samma sak igen. Vaknar ca sex. Och på sistone, så har han inte alls somnat om efter det. Jag som är helt slut försöker ge honom nappen så han är lugn och kanske somnar om, men det händer inte. Ibland har han inte ens somnat om efter matningen runt två-tiden. Så säger de att det blir bättre... Det har ju bara blivit sämre. Han är både kvälls-och morgonpigg och ger sin mamma rynkor. Jag kan knappt slappna av längre, för han vaknar ju ändå nästan direkt. Suck.

Alla tips som andra kommit med, har jag testat. Inget verkar hjälpa. Inte amma liggande, inte byta blöja även om den är torr, inte nappen, inte att sova närmre eller längre bort... Han somnar till på mig, men vaknar när jag lägger ifrån mig honom. Försökte få honom att sova lite på förmiddagen idag istället, och visst somnade han. I en halvtimme. På den tiden hinner jag inte somna.

Blä. Javisst, jag är glad att jag har lillen, han är det bästa jag har, men kan jag inte, snälla, få lite sömn också?

Testpilot

Ojdå! Jag hade totalt glömt bort att jag anmält intresse, tills jag öppnade min mail idag. Där hade jag fått ett mail om att jag blivit utvald att bli testpilot. Där stod det även att jag inom ett par dagar skulle få en värdecheck för att hämta ut varan. Döm av min fövåning när denna kom i posten redan idag!
Men vad är det jag ska bli testpilot för då? Jo, för en ny, fryst grönsaksblandning från Findus, grönsaker som är lite mer "specialanpassade" till olika sorters rätter. "Grönsaker perfekta till", t.ex. till fisk, pasta eller kyckling. Får se vilken det blir jag plockar ut, men i vilket fall ska det bli spännande att testa en ny grönsaksblandning. Lite tråkigt blir det trots allt i längden med mixen ärtor, majs & paprika, eller wokblandningarna man hittar till kycklingwoken som lagas här hemma ibland, hur gott det än är.

Dock är jag lite nyfiken på hur många som faktiskt anmälde intresse för att prova den här produkten? 3000 får ändå testa den, hur speciell är jag? Hur väljer de testpilot? Oavsett, tänker jag leta efter produkten nästa gång jag är i affären! Så sugen på lite nytt till maten!

Kolla själv in Smartson.se, kanske hittar du något du vill testa där? Själv är jag sugen på testet utav Ergobabys bärsele, den vi har ger mig tyvärr ont i ryggen och verkar inte vara något alternativ på längre promenader.

Första kursomgången för babymassage

Idag har vi varit på babymassage! Första kursomgången utav totalt fem, vardera på mellan 30-60min, lite beroende på vad som händer under kursen. Man vet ju aldrig med bebisar! Idag var vi i ala fall på familjecentralen Öxnehaga i ungefär en timme, var tvungna att avsluta med lite amning så lillen inte skulle ha totalfnatt.

Så, jag, lillen och hans pappa (hans sista lediga måndag, så han följde med :D) fick idag lära oss hur man masserar ben och fötter. Indisk och svensk mjölkning, tår som är små ärtor och en stor böna, avslutning med rumpa och ben är några exempel. Lillen skrek inte utan var lugn och kikade av någon anledning hela tiden åt sitt vänster. Om bebisar är lugna, gillar de tydligen att bli masserade, vilket innebär att han gillade det :) Men å andra sidan, vem gillar egentligen INTE att bli masserad liksom?
Nästa gång tror jag det skulle bli magen som blir masserad, mot t.ex. magknip. Spännande!
Lillen var dessutom enda killen i gruppen, han och fem små söta tjejer, snacka om flörtpotential för honom! Bara att välja och vraka, hehe... Det kanske var den söta persiska tjejen han spanade in, hon som låg och log till vänster om honom. Måste ju vara lite spännande med andra bebisar, han har ju inte träffat några förut!

Lillen har fått lite nya kläder idag, allt...

2012-03-05_13_34 (MMS)

Lillen har fått lite nya kläder idag, allt i nästa storlek; 68. 445kronor för alltihop, inte så farligt :-)

Fullt upp - födelsedag osv

Jag har inte riktigt hunnit sätta mig ner här och skriva de senaste dagarna. Det har varit fullt upp hela helgen i princip.

Vi börjar med fredag. Jag kanske inte gjorde så mycket, men däremot så skulle sambon ut och festa eftersom han skulle fira sin födelsedag med sina vänner. Julius lät mig inte riktigt sitta vid datorn då, utan ville ha närhet i mängder. Mysgubben!

I lördags var jag och lilleman hos mamma, åt hemmagjord pizza och umgicks med henne, och de två utav mina systrar som bor i Jönköping de också. Spelade lite Domino med S, kollade lite tv, och blev av med min son ett par gånger. Han är allas lilla älskling och alla vill hålla honom, busa med honom osv... :)

Igår fyllde sambon år, så jag hade bett min syster att passa lillen ett par timmar, så jag kunde bjuda ut sambon på middag. Så min snälla syster kom hit efter sin träning, och jag & sambon drog till O'learys. Kändes väldigt konstigt att båda vi två gått någonstans utan att lillen var med någon utav oss. Saknade honom lite, även om det inte var så länge vi var borta (ca 2,5timme). Lite senare kom sambons pappa och lillasyster förbi, och kvällen avslutades med film. Såg "The Rum Diary" med Johnny Depp... Han är ju så snygg!

En stilig liten skrutt i sin mosters knä. ...

2012-03-03_15_22 (MMS)

En stilig liten skrutt i sin mosters knä. Han har på sig en av dregglisarna jag köpte häromdagen, och andra aldrig tidigare använda kläder. Allt i storlek 50-56 håller redan på att packas ner, han växer så det knakar och använder nu 62. Ingen idé längre att försöka tvinga i honom i mindre än så!

Är det bara jag som tycker det är riktigt ...

2012-03-02_19_51 (MMS)

Är det bara jag som tycker det är riktigt gott med vindruvor på smörgås? Mina kvällsmackor idag, men först måste jag byta blöja på lillen igen. Vi är ensamma hemma till någon gång inatt, beroende på när hans pappa kommer hem från sin utekväll. Håll tummarna för att skrutt inte blir lika kinkig ikväll igen, som han var igår! Bör ju kunna äta, borsta tänder och sånt lite senare :p

Lillen halvsitter i vagnen idag igen, men ...

2012-03-02_16_14 (MMS)

Lillen halvsitter i vagnen idag igen, men nu kom jag ihåg att ta en bild i alla fall :-) solen skiner och vi är på en liten promenad tur å retur till lidl.

När han inte äter eller smaskar på sin han...

2012-03-02_12_50 (MMS)

När han inte äter eller smaskar på sin hand, så hånglar han med sin kanin. Eller bara tuggar på den. Blöt är den nästan jämt i alla fall!

Lunchnap på mamma :-)

2012-03-02_12_04 (MMS)

Lunchnap på mamma :-)

Shopping och mindre spyor

Jag lyckades duscha till sist idag. Lillen vaknade till och var på bra humör, så jag hoppade in i duschen och fick bort spyan ur håret. Kändes bra. Inte helt okej att gå omkring med spyor i håret, även om det bara är luktfria sådana från en bebis. Min bebis!

Åkte sedan till A6 med moster/syster S, och väl där träffade vi även på mamma och moster/syster J. Lillen vaknade rätt snabbt därborta för ovanlighetens skull. Vanligtvis sover han jämt i vagnen, men inte idag... Först bar jag på honom, sedan gjorde S det, och till slut hittade vi på ett sätt för honom att kunna sitta upp i vagnen utan att behöva ta ut liggdelen. Det verkade han ganska nöjd med, lite mycket bara med alla nya intryck kanske... Han har ju aldrig sett så mycket folk förut! Dock höll han sig lugn, lite stirrig, och log emellanåt. Blev lite kinkig någon gång, men på det stora hela gick det bra :) Ångrar dock nu att jag inte tog någon bild på första gången han satt upp i vagnen.

Köpte några böcker till lillen från bokrean på Åhléns (fast de är för lite större barn och får vänta till födelsedag alternativt jul), samt dregglisar från samma affär. På Lindex hittade jag lite strumpor som bör passa honom nu, och en jättesöt pyjamas som inhandlades i storlek 68 (tycker inte han behöver mer i 62, och han lär väl hyfsat snart växa ur det ändå..). Dock var tjejvarianten av den ännu sötare, men ändå. Hur gulligt som helst, med djungeldjur på!


En sån här fick lillen!



Tjejvarianten om någon med dotter är sugen :)

Hum...

Jag som trodde jag hade sms-bloggat idag. Tydligen inte... Kan visserligen inte komma på vad jag skulle skickat för något, men något i mitt huvud säger att jag skickat nåt. Jag måste hålla på att bli totalförvirrad. Eller? Kanske bara trött.

Uppdaterat: Jo, jag skickade visst ett MMS, med en sovande skrutt... Undrar vart det tog vägen?

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0