Meeeen

Bajs också. Varför är facebook så segt? Har problem att komma in, och om jag väl kommer in, problem att komma in på olika sidor där. Jag som vill hitta NÅGON som vill umgås med mig och skrutten i Göteborg imon. Om vi vill, får vi nämligen ka med hans farfar som ändå ska dit och jobba över dagen, men vad är meningen med i princip en heldag borta om absolut INGEN verkar vilja träffa oss? Skrev det som status, frågade om någon ville ses, för enkelhetens skull eftersom jag antar att många jobbar och jag skulle slippa fråga varenda en, men enda resultatet verkar vara att ingen svarar. Förutom folk som inte kan, eller inte bor där. Tråkigt.

Hade varit ett bra tillfälle att träffa folk. Shoppa lite.

Efter många om och men fick vi äntligen ih...

2012-05-29_20_02 (MMS)

Efter många om och men fick vi äntligen ihop hjärtats nya matstol. Tog närmare två timmar, vi hade lite problem att komma på hur man tex skulle fästa bandet. Spännet var en aning svårförståeligt. Men, nu har han en äkta Hokus Pokus, tre barnmöbler i ett! Han verkade gilla den också, och tur var väl det! :-)»»

Gårdagen

Igår var det ju som bekant Mors Dag. Här hemma hände det inte alltför mycket, men eftermiddagen blev riktigt trevlig! Jag & skrutt, mamma/mormor, och mina systrar på den sidan, började först med middag på Aqua på Piren för att fira våran gemensamma mamma. Maten var supergod (åtminstone risotton, majskycklingen var lite tråkig i smaken faktiskt... Men risotton var underbar! Hade kunnat äta mycket mer av den.) och vi hade trevligt. Pratade lite, gullade med skrutten... Våran servitör var också väldigt trevlig, och det var inga problem att ha barnvagnen bredvid bordet.

Efter middagen, tog hälften av oss glass. Årets första mjukglass för min del :) Dock blev det lite stressigt där, eftersom skruttens pappa skulle komma och hämta upp honom, så att jag, mamma och syster S kunde gå på bio. Så, kvällen på stan avslutades med att vi såg på Dark Shadows. Tim Burton och Johnny Depp brukar vara en bra kombo. Dock var slutet lite... Rörigt. För många lösa trådar att knyta ihop, och för mycket nytt som dök upp. Hade det inte varit för det, hade filmen varit mycket bättre i helhet. Men, större delen av den var i alla fall bra.

Så, min första Mors Dag blev rätt bra, solen sken och vi hade en trevlig eftermiddag med familjen. Dock önskade jag ju att själv ha blivit lite mer firad, men man kan ju inte få allt här i världen. Även om jag är lite besviken. Jaja, förhoppningsvis kommer skrutten fira mig i framtiden på något vis :) Och, jag fick efter att ha sagt till om det, smörgåsar i sängen på morgonen. Kunde definitivt ha varit värre!

Tack på Mors Dag





Tack, min älskade, söta, dregelpotta, för att just du gjorde mig till mamma.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Man kan ju alltid tugga på vagnens säkerhe...

2012-05-27_16_17 (MMS)

Man kan ju alltid tugga på vagnens säkerhetssele trots att man har leksaker i vagnen, och har ätit för en timme sen.. :p vi ska iaf äta middag och fira mamma/mormor!

Nätkasse

På tal om barnvagnar... För några dagar sedan var jag ensam på Willys med skrutten, och skulle handla lite mer än bara ett par saker. Jag lade dem ovanpå suffletten, och vid skruttens fötter i vagnen. Det som låg vid fötterna sparkades ner rätt frekvent, och det på suffletten började trilla av när det blev en för stor hög. Det var då jag plötsligt förstod meningen med att ha en nätkasse till vagnen! Har funderat över varför det ska vara nödvändigt då man har plats under vagnen, men man vill ju inte behöva böja sig upp och ner för att få tag på saker hela tiden. Vissa saker vill man ha lättillgängliga. Så, i förrgår beställde jag efter en nätkasse, och inväntar nu ivrigt leveransen utav den! Blir ju mycket smidigare till shopping :)


Jönköpings marknad, eller jag-fattar-varför-en-del-kör-på-folk-med-barnvagn

Igår var vi på marknaden i stan. Vårmarknaden. Det råkar vara marknadshelg denna helgen, och jag & skrutt bestämde med moster och mormor att vi skulle kika igår. Det var galet varmt (ja, det underlättar ju inte att jag inte har typ några svala kläder jag kommer i, eller haft tid att raka benen så att jag kunde ha typ capribyxor på mig... Var tvungen att ha mina gravidjeans om jag inte ville gå i mysbyxor :s) och sjukt mycket folk på stan. Väldigt många med barnvagn med... Eller kanske tänker man bara mer på det när man själv har barnvagn?

En sak jag märkt med folk; man hör så mycket klagomål på folk med barnvagnar, att de är hänsynslösa och kör rätt in i andra, men jag börjar förstå varför. De som inte har barnvagn, tarför givet att de kan gå hur som helst, rätt framför en när man försöker ta sig fram. De ställer sig i vägen, stannar mitt i vägen och flyttar inte på sig när man själv är på väg förbi. Det tar totalt tvärstopp, och de vägrar ofta flytta på sig. Till slut blir man själv irriterad på folk, och då kanske man kör in i dem av ren frustration. Så kände jag i alla fall igår. Jag ville bara meja ner varenda jävel som ställde sig i vägen, och det var många! Dock gjorde jag inte detta, för jag är ändå för snäll för det. Eller mesig. Vilket som. Ändå var det en gubbe som blev skitsur på mig, när han själv gick rätt in i vagnen. Jag hade t.o.m stannat med den för att jag såg att han bara gick rätt ut framför mig utan att se sig om. Ja, man blir så trött på folk, och de förtjänar nästan att bli påkörda av folk med barnvagnar!

Tillbaks till marknaden i övrigt... Hittade inga direkta marknadsfynd, men köpte faktiskt en top och ett par sandaletter till mig. Behöver lite nya saker, som skor för varma dagar och gärna lite kläder med färg. Så spenderade nästan 300kr på mig själv igår, det var det mesta på länge. Även skrutt fick självklart nånting; en body som jag tyckte var jättesöt och bara var tvungen att köpa (nästa storlek) och två par strumpor vilka var på rea. Skrutt får nästan alltid något när jag är i affärer. Kan inte låta bli.




Skruttens nya body, visst var den söt?!





Mammas nya sandaletter, me like!

Hokus Pokus!

Nu, nu har jag äntligen beställt efter en matstol till skrutt! (som för övrigt just nu sitter och drar mig i håret, ajajaj xD) Har väl varit på tiden att fixa en sådan ett tag egentligen, men här är vi lite sega... Han kan trots allt sitta med lite stöd, och han äter ju mindre bröst och mer annat hela tiden. Så, det blev en vit/svart Hokus Pokus. En matstol som även är andra möbler, perfekt när man bor trångt som vi gör! Vänder man på den, kan den bli lite lätt gungande "bil" åt ena hållet. Åt andra hållet blir det en stol med bord.

Så, den bör komma i slutet av nästa vecka, och då hoppas vi att lillen får mycket kul med den :) Tack mamma!


Blandat från min Instagram: miijam

photogrid_133763 (MMS)

Blandat från min Instagram: miijam

Att Tradera

På sistone har jag letat lite fynd på Tradera. Kommit på att "oj, vi behöver ett par pyjamasar till J", eller kanske några bodies... Så, jag har köpt lite sådant där. För dryga veckan sedan tänkte jag sen då, att jag skulle testa att lägga ut några saker själv. Lite bebisplagg som jag kommit fram till att egentligen var rätt onödiga. Några tröjor t.ex - hur ofta använder man egentligen tröjor istället för body? En body är ju så mycket smidigare!

Så, sagt och gjort. Jag lade ut dessa annonse, totalt sju stycken, varav fem utav annonserna var helt oanvända plagg. För små för att ens kunna användas vid det här laget. Jag satte utropspriset till en krona, tänkte att det lockar fler + att annonserna blir billigare då. Men, inte hjälpte det direkt mig. En enda utav dem tjänade jag något på. Resten gick jag back på. Tydligen kostar det 3kr/annons om någon lagt bud, även om det vinnande budet enbart är en krona. Skitgrej.

Hädanefter tänker inte jag lägga ut nåt på Tradera igen i alla fall. För mycket jobb för ingenting. Om jag själv behöver något till lillen, kan det väl vara en bra sida, men annars..? Nope.

Tankar

Det är så mycket som rör sig i huvudet nu. Privata tankar mestadels, om hur man ska göra med saker och ting osv. Jag är ju trots allt inte så privat i bloggen, skriver inte särskilt mycket om just privatlivet. Mest saker om skrutten. En anledning till att jag inte skrivit på några dagar, är alla dessa tankar. Och, att jag varit på dåligt humör. Det har varit så mycket som varit bajs. Så, för att undvika att jag spyr alltför mycket galla om sådant alla andra inte har att göra med, så undviker jag helt att skriva. MMS:en har inte kommit heller, för mobilen har inte fungerat som den ska. Sms/mms-skickandet krånglar. Kunde inte skicka någonting alls på 3-4 dagar. Smartphones är uppenbarligen bara skit. Batteritiden, hur väl de fungerar, täckningen... Men det är kul med apparna.

Äh, önskar det fanns lätta lösningar på allt, men klart att det aldrig är så.

Plopp med smak utav gelehallon och vit try...

2012-05-21_14_18 (MMS)

Plopp med smak utav gelehallon och vit tryffel, kan det vara något? Jodå, helt okej, smakar inte så mycket utav just hallonen, men en helt okej smak. Dock ingen ny superfavorit hos mig, men kanske hos dig?

Vad är egentligen grejen med att sova med ...

img_20120520_180 (MMS)

Vad är egentligen grejen med att sova med handen på örat? Något skrutt har gjort en del på sistone, har han ont eller vadå? Eller tycker han bara om sitt öra? Rätt sött iaf :-)

Första tänderna!

Upptäckte idag på eftermiddagen, att min lille fis fått sina första tänder! Inte sjutton har jag märkt att det var på gång ens. Man hör att bebisarna blir så griniga, att en del får feber, sover dåligt osv. Det enda J har gjort, är att han sovit sämre de senaste nätterna, men jag trodde det berodde på att han blivit hungrigare och att jag skulle behöva öka på grötportionen på kvällen. Ja, lite problem med sömnen, och massa dreglande. Dock har ju dreglandet hållt på ett bra tag, två-tre månader åtminstone, så jag har inte kopplat det till tänder.

Blev helt uppe i varv när jag upptäckte de där söta små tänderna, det var ju riktigt roligt att se! Samtidigt börjar jag känna mig lite stressad att sluta amma helt, innan han börjar bita mig (ajajaj) i brösten. Det går ju rätt långsamt att vänja av brösten för tillfället. Suck. Borde försökt sluta tidigare. Men, hans tänder är såå söta! Dags att börja med tandborstning nudå kanske?




Det gck inte så bra med bildbevisen först...





Men här syns de söta små!







Dagens BVC

~*~
Vikt: 7600 gram
Längd: 67,4 cm
Huvudomfång: 43,7 cm
Ålder: Fem månader, en dag
~*~



Lillen växer så det knakar! Längdmässigt tycker jag han känns lite kort om man jämför med klädstorlekarna; att storlek 74 ska vara från sex månaders ålder... Känns ju inte som att det kommer hända för skruttens del, trots att han är rätt stor ändå. Beror ju på vem man jämför med, och egentligen ska man ju inte jämföra sin bebis med någon annan än just sin egen bebis. Han följer ju sin egen kurva som han ska, inte på millimetern, men i princip. I alla fall, han börjar bli tung, och det märks när man bär på honom. Dags för mig att börja träna snart kanske? :p

Idag var det också dags för påfyllnad utav vaccinationen, och denna gången följde skruttens pappa med. Jag mådde i princip psykiskt dåligt utav att behöva ta hand om det ensam senast, med min sprutfobi och stackars litens skrik. Han gillar inte alls sprutor, och jag kan inte klandra honom! Nog för att det är bra för honom i det här fallet, men ändå. Alltid lika skönt när det är över. På vägen hem somnade han i alla fall gott i vagnen, och nu verkar han rätt nöjd ändå. Leker med snuttefilten, tittar på barnprogram och pratar lite. Dags för mig att busa lite med honom snart!

Fem månader

Idag är min lille skrutt redan fem månader! Det innebär att han om en månad redan är ett halvår, och då är han halvvägs till sin första födelsedag. Helt galet egentligen!
Visst känns det på vissa sätt och vis som om jag alltid haft honom, och det har jag ju också på ett vis. En liten del utav honom har funnits i mig så länge jag levt, och bara det är nästan ännu mer galet att tänka på! Nu var det i och för sig inte så jag tänkte först, men ändå... Han har alltid funnits, samtidigt som han faktiskt inte har det.

Fem månader... Och han växer och utvecklas, vilket är spännande att se. För tillfället försöker han fortfarande komma på hur man kryper. Han har börjat suga på tummen allt mer ofta, men har fortfarande svårt för nappen. Fötterna är extremt intressanta och strumporna åker av några gånger om dagen, oftast höger strumpa. Han kan stå mot soffkanten på egen hand i upp emot ett par minuter. Han försöker sätta sig upp själv, men har inte riktigt kläm på det. Får han hålla i ens fingrar, kan han dock dra sig upp till sittande läge, och ibland även till stående. Han skrattar åt när man kittlar honom, om man gör pussljud, fisljud... Tycker om när man sjunger för honom eller leker tittut (speciellt om det är han själv som dragit snuttefilten över ansiktet). Ibland älskar han att mysa och vara nära, medan han andra gånger helst sitter för sig själv och leker.
Det finns mycket mer att säga om honom, men det är ungefär där han ligger i sin utveckling just nu :)

Två rätt så nyvakna fisar. Snart dags att ...

2012-05-15_10_16 (MMS)

Två rätt så nyvakna fisar. Snart dags att gå upp på riktigt kanske, hur mysigt det än är när han ligger och håller om mig. Min myspoj!

Förskolereklam

Emellanåt känns det som om tiden går alltför snabbt. Som häromdagen. Vi fick reklam hem i brevlådan från en förskola. Redan?! Ska min lille skrutt redan lämna sin mamma? Eller ja, inte än, men det kommer ju.. Snabbare än vad man tänkt sig tydligen. Verkar som om man ska välja redan nu dock, eller? Brukar det vara långa köer på förskolor? Hur långt i förväg ska man välja var man vill ha sitt barn när det blir dags? Hur vet man vilket som är det bästa alternativet för oss? Är det någon som har några tips när det kommer till förskoledjungeln?

Ibland duger inget bättre att suga på, än ...

2012-05-12_14_21 (MMS)

Ibland duger inget bättre att suga på, än mammas finger. Då kan man somna gott en stund. Har ännu inte hittat några nappar han lyckas hålla kvar i munnen, de åker ut rätt snabbt om man inte håller i dem åt honom. Någon som har några tips?

Såhär kan man också leka. Använd fötterna ...

2012-05-11_21_18 (MMS)

Såhär kan man också leka. Använd fötterna för att skramla, istället för händerna. Eller så kan man bara vila fötterna där så länge.

Sen kan man ju alltid dra av sig strumpan,...

2012-05-10_20_29 (MMS)

Sen kan man ju alltid dra av sig strumpan, äta lite på den och sen slappa med den. Allt är roligare än att ha den på foten, och fötterna är väldigt intressanta överlag. Och han pratar och pratar och pratar. Önskar jag förstod vad han säger!

Lilla hjärtat ligger och sover på mig efte...

2012-05-10_20_04 (MMS)

Lilla hjärtat ligger och sover på mig efter maten. Han hann bli riktigt hungrig när vi var ute i dagens blöta väder för att kolla lägenheter med moster Sara. Vi alla gillade den andra bättre än den första i alla fall, det är en sak som är säker!

Frånvaro

Ni får ursäkta min frånvaro, men jag känner inte att jag har så mycket att säga för tillfället. Känner mig lite tom i bollen så att säga. Visst händer det saker, jag har varit hos mamma t.ex., fått hem några fler pyjamasar i storlekar större, läst en del i en bokserie, fixat och donat hemma med nödvändigheter osv, men jag har bara inte känt för att skriva. Det har inte känts rätt på något sätt, hur man nu ska förklara det. Vissa dagar är bara sådana.

Men, om inte annat kan ni följa mig på Instagram också. Händer att jag laddar upp en och annan bild där också, och de bilderna hamnar vanligtvis inte på bloggen. Heter miijam där, om någon är intresserad. Mest bilder på lille skrutt :)

En söt liten fis hänger över soffkanten. D...

2012-05-07_18_45 (MMS)

En söt liten fis hänger över soffkanten. Det var visst rätt roligt, för innan jag ställde honom där var han lite grinig..

Vilket liv!

Tydligen har jag inget liv utanför Julius. Eller ja, inget annat att prata om i alla fall. Vet inte om man ska se det positivt eller negativt, kanske är det lite utav bägge delarna?
Det är klart att jag älskar att vara med honom, större delen utav tiden åtminstone. Ibland vill jag ju ha lite vuxentid med, men sånt är det dåligt utav numera. När jag väl träffar andra vuxna (vilket är familj, känner knappt nån annan här direkt ju) så blir det lite lätt att jag pratar om Julius i alla fall. Vad pratade jag egentligen om innan han föddes? Innan jag blev gravid? Något måste jag väl haft att säga då med? Har jag blivit tråkig?

Sitter på café med syster/moster Sara, och...

2012-05-06_14_05 (MMS)

Sitter på café med syster/moster Sara, och lillen dreglar ner hennes jacka som tusan! Det är visst väldigt roligt :p barnstolen är fylld med alla mjuka, lösa kläder i närheten.

Att sluta amma

Att vilja sluta amma, kan ses med rätt oblida ögon utav många. I dagens samhälle känns det lite som att det finns någon slags hets mot mammor som inte vill amma. De ska jagas, de ska ifrågasättas och de ska ges dåligt samvete. De ska få förstå att de är sämre människor, som inte vill sina barns bästa. Det bästa är ju trots allt att amma, och du ska göra det så länge som möjligt, gärna i något år åtminstone.

Det här tycker jag är rätt sjukt. Visst, om det fungerar bra, så då kan man väl fortsätta så länge som möjligt. Om både mamma och barn trivs med det. Men. Om man inte tycker det fungerar då? Om man har en bebis som tycks hungrig hela tiden, för att ens egen mjölk inte verkar vara tillräckligt mättande? Eller som bara snuttar flera gånger om dagen, och så även på nätterna? Inte äter tillräckligt ordentligt, och därför är grinig ofta?

Jag har haft (i mitt tycke) sjukt mycket mjölk. Det har sprutat, det har läckt, det har hamnat överallt ibland när lillen tappat taget om bröstet. Det har matats en gång i timmen, ibland även på nätterna. Det har knappt sovits någonting, förrän jag började ge honom gröt till kvällsmål. Han håller på att vakna till runt två-tiden numera (efter att ha somnat närmare elva) men somnar om, och äter första gången på natten vid fyra-femtiden. Då blir det bröstet, och han vaknar med max två timmars mellanrum efter det. Det finns massor med mjölk vid det laget, men han blir inte mät.

Så, nu försöker jag sluta amma. Det är mitt val. Drar ener på det gradvis. Först var det gröten till kvällsmål. Nu försöker jag ge honom ersättning en gång om dagen. Snart bör jag kunna öka på det också, för lite mindre mjölkproduktion har det allt börjat bli. Och ju mer annat jag matar skrutten med, desto bättre sover han på nätterna. Desto längre tid kan det gå mellan nattmålen. Och jag blir något mer utvilad, får lite bättre tålamod och blir en gladare mamma som inte springer rätt in i väggar med huvudet före. Jag tycker allt att man ska kunna välja att sluta amma om man vill. När man vill. Utan att andra ska försöka ge en dåligt samvete. Jag har hållt ut i över fyra månader, och det räcker för mig. Även om det ibland kan vara mysigt att amma, det är smidigt, hygieniskt, lättillgängligt osv. Men sömnen blir lidande. Och förlåt, men jag tycker sömnen är viktigare. För oss alla.

När man är dunderförkyld får man äta glass...

2012-05-05_11_35 (MMS)

När man är dunderförkyld får man äta glass till frukost. I sängen. Närmare tolv på förmiddagen.

Tror jag är duktig

Ja, jag kan nog mer än vad jag "kan". Då måste jag ju vara duktig? Saker som ibland verkat så jobbiga, nästintill omöjliga, går faktiskt. Som att bada lillen på egen hand. Kändes absolut omöjligt, men jag lyckades igår! Det var bara att tänka ut en bra plan på hur man skulle göra. Slutade med att hans skötbordsmadrass hamnade på badrumsgolvet, med handduken på, och en blöja redo. Jag satt på golvet, rumpan ner, så tog inte ryggen lika mycket stryk (har nästan konstant ont i ryggen). Skötbordsmadrassen bakom mig, så det var bara att snurra runt efter badet. Förbannat trångt blev det också i badrummet, men det gick!

Dagens test är att tvätta på egen hand, med lillen. Har inte riktigt kommit på hur jag ska göra där, men förmodar att det får bli bärselen. Lite tungt, men det ska gå! Hoppas inte han blir för grinig bara... :p

Och sen kikade vi på djuren i stadsparken....

2012-05-02_17_16 (MMS)

Och sen kikade vi på djuren i stadsparken. Eller ja, några utav dem i alla fall. Lite intresserad var allt lille skrutt. Fascinerande med getter och får, tänk sen när han blir större så vi kan åka till Borås djurpark och även få klappa på djuren! Moster Sara höll skrutt här, och det var även hon som bjöd på mjukglassen tidigare. Mamma åt glass med massa konstigheter i ju :p

Älsklingen har fått smaka på sin första mj...

2012-05-02_16_56 (MMS)

Älsklingen har fått smaka på sin första mjukglass, och visade sig vara en riktig gottegris!

Nya pyjamasar

Har nyligen kommit på att det är rätt bra med pyjamasar till lillen. Det har varit lite tveksamt med inköp utav det, för sanningen att säga, så var vi i början extremt dåliga på att byta om på lillen innan sängdags. Det blev liksom samma kläder att sova i som han haft under dagen, så länge de inte var smutsiga. Lillens pappa tyckte det var onödigt att köpa pyjamasar, och tycker väl lite grann det nu med.
Jag är dock inne på att lillen ska få bättre rutiner, och då ingår ombyte innan sängdags för att markera att det faktiskt är dags att sova. Så, jag har börjat inhandla en del pyjamasar. Senast har jag fyndat lite på Tradera, och fått hem det första paketet idag; innehållande två korta sommarpyjamasar i 68.
Och ja, de senaste två-tre månaderna har lillen blivit ombytt innan sängdags. Dock oftast enbart till annan body än den han haft dagtid. Men nu är det pyjamasar som gäller på min inköpslista! :)



De här söta fick jag hem idag

Uppenbart? Nehe du.

När vi var på IKEA igår såg jag en våg på golvet. Tänkte att jag skulle väga mig, för jag borde ju ha gått ner lite mer i vikt på de ca 2,5 månaderna som gått sedan efterkontrollen som var senaste gången då jag vägde mig (jobbigt lång mening). Då låg jag på ca 65, innan jag blev gravid vägde jag 58. Har på sistone tagit i alla fall ett par promenader i veckan, vilket man tycker bör ge visst resultat, åtminstone nåt kilo. Döm då av min förvåning när vågen visar att jag GÅTT UPP nästan TRE JÄVLA kilon!!!
Självklart blev jag irriterad utav det, och inte blir det bättre när sambon säger något i stil med; men det är ju ganska uppenbart att du gått upp i vikt.
Nej, det är inte uppenbart! Jag trodde jag gått ner, lite grann. Inte upp. Väger ju återigen lika mycket som jag gjorde i sjätte månaden. Wtf?!

Så säger de inom vården att vikten bara rinner av en när man ammar... Jaha, vems vikt? Uppenbarligen är det bara något de säger för att man ska amma längre. Och när man tänker efter... Man äter mer när man ammar, för man blir hungrigare. I mjölken går det över näring, men knappast massa kalorier, eller? Så man själv blir av med näringen och sitter fast med mängder utav kalorier. Eller är jag helt fel ute?

Ååååååh, jag vill sluta amma! För det är nog lätt när brösten aldrig verkar vilja tömmas...

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0