Visingsö med familj

Åh, första gången någonsin på Visingsö! Jag har velat åka dit länge, och nu blev det äntligen av. T:s pappa körde, och förutom jag och lillen var T själv och även lillens moster E med. Vi funderade på att ta bilen över först, men då var man i princip tvungne att boka om man ville vara säker på att få plats. Eftersom vi inte ville vänta i två-tre timmar, så tog vi passagerarfärja istället. Visade sig vara lite tråkigt, för ingen av de andra ville gå hela vägen till utflyktsmålen som låg lite längre bort. Nästa gång får vi ta med bil!
 
Men, det var riktigt mysigt ändå :) Vi spanade in det gamla slottet/borgen, och jag som uppenbarligen inte skämdes för mycket, kröp in i en och annan gammal håla. Tyvärr kom man ju inte in, för det var galler dörrar för i princip varenda ingång. Utom en. Ett gammlt fönster eller något sådant, så där halvkröp jag in för att spana in ett par rum på källarplan... Vi lunchade också, och lillen fick vara inuti ett gammalt träd med sin pappa. Foton kommer när jag fört över dem till datorn!

Ekenäs Slott - bilder

Vi var aldrig inne i själva slottet, man fick enbart gå guidade rundturer,
och dessa kostade 80kr/person - endast kontant betalning. Hade inte ens
såpass med kontanter. Bebisar gratis, men ändå...
 
 
 
 
 
Vid "ingången"
 
 
 
 
Fånge?
 
 
 
 
Busunge <3
 
 
 
Mammas charmtroll!
 
 
 
 
 
 
 

Dopp i havet - bilder

Lillens allra första smak utav havet. Man vågar ju honom inte doppa sig helt, eller vara för långt ut i vattnet, även om han har sällskap; någon som håller i honom. Inga flytringar eller någonting! Vill absolut inte att det ska hända honom något... Men, han var rätt förtjust i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kläderna var tvungna att åka efter en stund, han försökte hela tiden sätta sig
 
 
 
 
 
 

Hemma igen!

Idag har vi kommit hem igen! Lillen har varit på sin längsta resa utanför magen, i sitt liv. Nästan ända till Stockholm! Vi åkte i torsdags kväll, och kom hem i eftermiddags.
 
Det har varit begravning för en faster (för övrigt skötte sig lillen riktigt bra, han var rätt tyst, babblade lite, men inget skrikande), dopp i havet (underkroppen och händerna i alla fall), camping, en tur till SKHLM (Skärholmens shoppingcentrum), grillning två kvällar, massa krypande i gräset (vilket resulterade i två fästingar på benen :( Stackars liten), en svängom vid Ekenäs slott på hemvägen och en del annat.
 
Lite bilder kommer om en stund!

Möta syrror på station

Det är strålande väder idag med här i Jönköping! Jag har rakat absolut hela benen och dragit på mig en typ strandklänning; ljusblå med vita blommor. Känner mig lite härligt somrig sådär idag.
 
Om en stund ska jag och lillen möta upp syster S, och promenera ner till stan. Strax före klockan tre kommer systrarna från Falkenberg in på station, så vi ska möta upp dem och äta lite kina/thaimat, även syster J ska med på det. Alla mina systrar samlade samtidigt, det är inte ofta det!
De andra, förutom jag och de två J:na, ska sedan på Batman-filmen, medan vi åker hem. Sen kommer de hit och ska sova här de två nätterna innan vi åker upp till Stockhom tidigt på fredag morgon. Värsta i princip släktträffen på G. Synd bara att omständigheterna kring det inte var bättre...
 
Men, jag ser fram emot de närmsta dagarna! Ska bli kul att umgås :)

Lite blandat från Instagram

 
Imorses var lillen uppe tidigt och klättrade på det mesta, inklusive den nedpackade ressängen
 
 
 
Skrutt fick också äta när vi var på Kroatorpet. Kan själv!
 
 
 
 
Igår när vi skulle till Babyproffsen
 
 
 
 
Förra veckan somnade han såhär i vagen. Strangling the bunny!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varmt, varmt, varmt!

Idag har faktiskt varit en rätt bra dag. I denna hettan till trots.
 
Vi var iväg en sväng med T:s pappa till Kroatorpet och åt lite lunch nån gång efter ett. Jättetrevlig personal, som t.o.m kollade upp åt mig, om det fanns socker i salladsdressingen osv (jag äter ju inget socker under min detox). Hur god ceasarsallad som helst, lite annorlunda med massor utav pumpafrön och solroskärnor, samt utan romansallad, men ändå dundergod! Mysig stämning, mysigt ställe.
 
 
 
Lite senare bar det av till stan för att träffa mamma och syster J. Det togs en glass på piren (jag höll sällskap medan de åt mjukglass), och sedan satt jag, mamma och lillen i Rådhusparken och njöt utav skuggan. Han kröp runt i gräset, försökte klättra på vagnen och busa. Skönt för honom att få röra på sig lite, och nu verkade han inte längre särskilt rädd för gräset. Det var bara roligt att krypa runt och smutsa ner sig :)
 
När vi skulle röra oss hemåt gjorde jag någonting som var sådär smart. Jag promenerade. Med tjocka baggyjeans. Hela vägen hem. En promenad på bortåt fyra km, där en rätt jobbig backe ingår. Inte så fruktansvärt lång eller brant, men ändå rätt lång. I värmen kändes den extra lång, speciellt när man knuffade på barnvagnen. Snacka om att jag var absolut genomsvettig när vi kom hem! Lillen hade dock sovit så gott i vagnen hela vägen, så han vaknade pigg, sval och fräsch i trappen när vi var framme. Sådär skulle man själv ha det... :)

Zzzz

Gaaaah! Vad jag är trött idag. Av någon anledning sover jag jättedåligt vissa nätter, trots att lillen sällan vaknar ordentligt på nätterna numera. Han kan vakna till lite lätt, men somnar vanligtvis om, så i princip sover han numera från 21:30-08 på ett ungefär. Varför kan då inte jag sova ordentligt ännu?
Jag ligger fortfarande och lyssnar, eventuellt kollar av, att han andas på kvällarna när jag ska sova. Nojiga jag.
 
Försökte somna med lillen när han tog sin lunch-nap idag, men lyckades inte. Vilade dock, han sov på min arm. För mycket som rör sig i huvudet på mig tror jag.

Då köpte vi väl en då!

Eftersom det kan vara bra att ha, köpte vi idag en resesäng till J. Kan ju behövas fler gånger än bara till campingen till helgen liksom... Som, t.ex. ska kanske vi åkaiväg med en kompis nånstans när hon har semester. Sen kanske man hälsar på pappa någon gång, eller åker iväg till T:s morföräldrars sommarstuga. Eller till Finland; tror vi ska till släktgården till påsk, och detgäller att passa på innan det är försent. Förmodligen kommer den säljas snart, då pappa och hans syskon börjar bli äldre , och några av dem dött redan :(
 
Så, köpte den på Babyproffsen, för 499kronor. Inklusive madrass och väska. Lite tunn madrass, men man kan ju ta med ett täcke som an kan sova på, för på sig har han bara eventuellt en filt. Även den sparkar han oftast av sig, den lille busen! Men ja, det såg ut som at det inte skulle vara alltför svårt att montera ihop och isär sängen, en säljare i butiken demonstrerade. Så, nu gäller det väl att kolla så den vi köpt är hel osv, vilket jag tänkt göra strax :)

Resesäng

Vi ska åka till Stockholm över helgen. Sova i husvagn/förtält (vet inte riktigt vilket ännu, pappa verkar inte ha bestämt sig). En faster ska begravas, så jag, Julius och tre utav mina systrar ska åka upp tillsammans. Nu är det så att det inte blir mycket plats över i bilen (misstänker jag) efter att samtligas väskor, plus barnvagnen, stoppats i bilen. Och vi behöver förmodligen en resesäng.
 
Är det någon som vet något om sådana? Känner till någon lite, smidig sak? Som inte tar alltför stor plats ihopfälld? Helst ska den inte vara för dyr heller...
 
J rör ju sig så fruktansvärt mycket i sömnen emellanåt, så att sova ihop med någon känns inte så bra... Han sover sämre när han sover jämte en, när han vaknar till kanske han kryper iväg om vi sover på golvet, och han kan inte sova ensam på en säng. Då måste någon sova med honom hela tiden. Så en resesäng känns som enda alternativet. Snälla, säg att någon har tips?

Krypa i gräset

En viss liten fis har fått krypa i gräset idag. Första gången någonsin! Visst, han har känt på gräs lite grann någon gång förut, men idag lät vi honom ligga i gräset utan byxor. Det var spännande, intressant, läskigt... Han såg lite rädd ut faktiskt, när hans pappa skulle vända honom på rygg började han nästan gråta. Stackarn... Efter en stund blev det dock lite bättre, och liten försökte stoppa gräset i munnen. Hur ska man annars utforska något om inte genom att tugga på det? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla fyra tänderna!

 
Varsågod, en härlig bild från idag där alla lillens tänder syns! De växer rejält!
 

De första orden

Jag har aldrig vetat exakt vad som räknas som en bebis första ord. Hur vet man egentligen att bebisen är medveten om vad den säger? Att det inte bara kommer ut lite allt möjligt, för att den testar rösten? När jag frågat vissa, så anser de i ala fall att J sagt sina första ord. Och ja, det har onekligen låtit som riktiga ord!
 
J har ett bra tag låtit "mamamamamama" emellanåt t.e.x. Speciellt när han varit ledsen, har det ofta dykt upp. För ett par dagar sedan, dök det dock istället upp ett kort och gott "mamma" :) Det har dykt upp några gånger, det där enda, korta "mamma". Han låter fortfarande "mamamama" emellanåt också, när han vill mig något, eller är lite ledsen.
Sen säger han "titta". Inte så som vi vuxna säger det, utan lite kortare och med annorlunda betoning på t:na, men det är definitivt "titta". Han kan studera sin hand, snurra runt lite på den, och så säger han det: "titta". På sitt eget söta lilla sätt. Som sagt, det hörs att han säger just det ordet, men det låter sötare än när vuxna säger det. Han kan även kolla på andra saker, typ fjärrkontrollen, och säga "titta".
Igår kom dock det roligaste ordet: "bäst". Haha, det var rätt kul att höra! Han låg på sängen och babblade, och mitt i babblet kom ordet "bäst", klart och tydligt! Så sött :) Jag brukar säga till honom att mamma tycker han är bäst, undrar om det var det han babblade om?
 
 

Dag ett

Idag började jag köra min tablett-detox. Första dagen utan något tillsatt socker. Naturliga sockerarter i t.ex frukt, är okej, men inga matprodukter med tillsatt socker. Det är både svårare och lättare än vad man kan tro att låta bli socker. Knäckebröd t.ex, det innehåller inget socker, vilket innebär att jag har frukosten och kvällsfikat ordnat. Knäckebröd med Philadelphia och ost. Inget socker i nåt utav det ju! Förhoppningsvis kan jag dock äta frukt till kvällsfika lite senare i kuren, men än så länge är jag för sugen på så mycket. Inte för att jag behöver utesluta massa saker, men kan väl inte skada att försöka vara extra nyttig?
 
Maten däremot... Är så van vid at ha matlagningsgrädde till mycket utav det, men surprise surprise! - det innehåller socker. Sjukt. Varför är det tillsatt socker i så mycket mat?
 
Dagens middag blev i alla fall rätt lyckad, enligt mig. Bulgur ihop med stekt kyckling, squash, paprika, tomat och ananas. Istället för matlagningsgrädden blev det den naturliga juicen från ananasen, samt pressad citron. Rätt god sås i alla fall :) Vad ska man hitta på för mat imorgon då tro?

Böcker är bra träning

Både för knoppen och kroppen. I alla fall om man är en liten skrutt som älskar att dra ut ALLA sina böcker på en gång, något han gjort ett par gånger de senaste dagarna. Undrar om han letar efter en specifik bok, eller om han tänkt läsa allihop på en gång?
 
 
Det tomma hyllplanet bakom honom är för hans böcker...
 

Välling är bra till mycket...

...som t.ex att klättra på. Min lille fis har kommit på nya användningsområden för Sempers havrevälling. Han brukar välta omkull paketet (ett sånt stort, med fyra förpackningar i) och klättra på det. Försöka ställa sig upp med hjälp utav det. Nu är det ju inte så högt, så han kan inte ställa sig ordentligt, men skam den som ger sig! :)
 
 
 
 

Då testar vi något annat

Efter ett rätt misslyckat försök till viktnedgång, så tänker jag försöka på annat vis istället.
 
Jag satsade ju först på att gå ner ett halvt kilo i veckan, och visst, det fungerade i ungefär tre veckor tills jag blev förkyld. Sedan sket det sig. Jag gick upp allt igen i princip direkt då jag ju inte precis kunde ge mig ut på långpromenader med en infektion i kroppen. Efter det har jag inte gått ner ett gram, igen. Inte sjutton förstår jag varför heller, för jag äter måttligt, promenerar varje dag, och har definitivt dragit ner på sötsaker och annat sådant. Kroppen har blivit helt bäng efter graviditeten.
 
Så, idag köpte jag en detox-kur med tabletter för tjugo dagar. Tydligen behöver man inte äta alltför annorlunda från det vanliga man äter, så förhoppningsvis ska det inte bli så svårt. "Allt" man ska göra är att försöka undvika så mycket gifter som möjligt, samt dricka mycket vatten. Tja, jag slutade röka när jag var i andra/tredje månaden med J, jag dricker inget med koffein, och jag dricker runt två liter vatten om dagen redan som det är. Det jobbigaste blir nog att försöka låta bli att få i mig något socker alls, speciellt då jag bor ihop med en gottegris. Finns det sötsaker i hemmet, slinker förr eller senare någon bit ner...
 
Nä, hoppas verkligen det här kommer kickstarta en viktminskning samt få ut lite vätska och annan skit ur kroppen!

När det vankas bad...

Förr verkade lillen avsky att bada. Inte tusan förstod man varför, bad ska tydligen i princip alla bebisar gilla.
Men, sen blev det plötsligt mycket roligare! Numera njuter han, plaskar, leker och busar. Såhär kan det då se ut :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sju månader i blåbärsskogen!

Nu har vi inte varit i blåbärsskogen i sju månader, utan lillen blir sju månader, och vi har varit i blåbärsskogen. Lillen låg dock i vagnen med myggnät medan jag, lillens pappa, och min syster S plockade blåbär. Tror det blev runt en liter ungefär, mums! Synd bara att vi inte kunde plocka under en längre tid, men har man en liten måste man ibland passa tider för att han ska få äta och slippa bli ledsen. Så, vi plockade väl i ungefär en timme, sen blev det jalla till bussen :p
 
Annars ja. Min lille skrutteplutt är alltså sju månader idag. Fem månader kvar till hans första födelsedag. Snacka om att tiden går snabbt! Och han har bråttom, den lille fisen.
Han kryper som en galning, riktigt snabb är han! Och det är inte bara lågt, utan ibland är det med armarna helt sträckta. Dessutom försöker han resa sig själv. Han sträcker på hela armarna, och hela benen, men sen kommer han inte längre ännu. Han vill alltså ställa sig på egen hand, men är inte tillräckligt stark ännu. Dock kan han resa sig mot folk, eller saker/möbler. Han älskar när någon promenerar runt med honom. Hans små händer håller om ens fingrar, och de små benen nästan rusar iväg emellanåt. Nu är det att lära sig stå och gå som gäller för honom, men tror (och kanske hoppas lite) att det inte händer alltför snart. Det måste väl ta lite längre tid att lära sig gå? Till senhösten kanske? Han lär ju definitivt kunna det innan han fyllt ett i alla fall!
 
Mer då? Det låter ibland som han säger "titta". Idag har han hållt på med massa "mamamamamama", vilket han annars mest gjort när han blivit ledsen. Han klappar händerna ibland när någon annan gör det först. Det låter inget, men rörelsen är rätt. Han är bra grym, min lille skrutt <3

Sova i babysittern

 
Brukar era små också somna i babysittern?
 
 
Såhär hittade jag min häromdagen efter att ha tittat bort ett par minuter
 
 

Playdate

Idag har lillen haft en spännande dag! Vi har haft en liten "playdate" för honom, med en jämngammal bebis. Det är en gammal arbetskamrats son, som är fyra dagar yngre än lillen, som han fått chansen att träffa. Vi har träffat dem en gång förut också, men då var småttingarna inte mer än tre-fyra månader och kunde inte röra sig lika mycket. Så, jag tänkte det kunde vara lite roligare nu när de små var lite större, och det verkade den andre lille med familj också tycka!
 
Skruttens reaktion var bra spännande, när den andra bebisen väl vaknat och kommit upp (att andra bebisar sover så mycket mer! Borde inte det vara skadligt för min fis på nåt vis, att sova så lite?). Först var det spännande och roligt att se en annan liten. Det skulle pillas på fötter, händer, ansikte... Tror någon hand åkte in i något öra också, och det logs en hel del. Oj, vad det var kul! Sen blev den andra bebisen lite exalterad/ledsen/upprörd för något (minns inte längre vad) och skrek lite grann med rätt hög tonart (starka lungor hade han också), vilket skrämde lillen så det slutade med att han blev lite ledsen. Vi är inte fullt så högljudda här hemma, så han är ju inte van den lille... I deras familj finns det dessutom en storasyster på fyra år, vilket gör att det blir mer livat. Har man fler barn blir det ju lite mer ljud, och vi umgås ju inte ens med folk med barn vanligtvis, så det är klart det kan vara lite skrämmande med sådant nytt. På tal om storasystern, så verkade lillen även finna henne väldigt intressant :) Tror han försökte flörta lite med henne.
 
Ja, vi får väl hoppas att vi får fler möjligheter att låta lillen leka med andra småtingar, så han vänjer sig lite. Ska han nånsin kunna börja förskolan t.ex, så är det ju inte så lyckat om han blir ledsen så fort det blir lite livat! Så, ge mig fler kompisar med barn, tack! :D

Tand nummer fyra

Idag har tand fyra börjat spricka igenom. Senast jag kollade, så var ungefär halva nederdelen utav den igenom, så nu blir väl humöret snart lika bra som vanligt. Har i och för sig redan märkts att han inte har lika ont, min skrutt!
 
Så, fyra tänder redan alltså. Knappt sju månader gammal. Dagens var den övre, vänstra framtanden. Snart kan han bitas rejält, den lille! Dyker väl upp nåt foto någon dag, men än så länge har jag inte tagit några på de övre framtänderna...
 
All denna utveckling som bara rusar fram, innan jag vet ordet av kommer han vara tonåring och trött på sin mamma, tycka att jag är pinsam och grejer :(

Nä, men okej...

Var hos tandläkaren imorses, som jag tror jag nämnt jag skulle. Trodde att jag fått en spricka i tanden, för det såg ut ungefär så. Dessutom hade jag försökt få bort den med allt möjligt jag hade inom räckhåll - tandborste, flourtabletter, tandtrådsmojäng, pincett.. Ingenting hjälpte. Ändå visade det sig att det bara var skräp. Snacka om att jag kände mig en aning bortgjord! Han fick bort det på ett par sekunder! Skämtade om att det var därför en tandläkares utbildning är så lång. Ååååh.

Tror dock inte jag behövde betala för besöket, de nämnde inget om det idag och jag glömde fråga. ärker väl om det dyker upp en faktura på posten, men eftersom han inte gjorde någon undersökning annars, bör det åtminstone inte bli dyrt.

Dessutom fick jag en tandborste till lillen. Ställde lite frågor om när barn börjar gå till tandläkaren och så, för jag oroar mig lite och vill att han ska få friska och starka tänder, rent allmänt en bra munhygien. Tandläkaren svarade så gott som möjligt på mina frågor, och gav mig en söt liten tandborste till lillen. Privata tandläkare känns som de är sååå mycket bättre än folktandvården, och min är riktigt trevlig ju! Om någon i Jönköping letar ny tandläkare, kan jag varmt rekommendera Jeff Sultan.Hans mottagning ligger i östra centrum, centralt och bra oavsett vilket håll man kommer ifrån.

Tredje tanden

Idag, äntligen, sprack en till tand ut. På lillen alltså :)
 
Skrutten har varit så grinig den senaste dryga veckan, och det är väl inte så konstigt när två tänder är på gång samtidigt igen. Fast, när han fick de nedre, märkte jag inga tydliga humörförändringar, de verkade liksom inte märkas alls knappt. Är det någon annan som har erfarenhet av tandsprickningen, brukar de övre tänderna göra mer ont än de nedre?
Ja, i vilket fall, idag sprack den högra, övre framtanden fram. Nu både syns och känns den. En liten, liten vit grej som ska växa ut. Den vänstra ser även den ut att vara på gång, men tror den dröjer några dagar till innan den spricker igenom. Mitten på den kommande veckan kanske? Sen blir väl humöret mycket bättre igen, och förhoppningsvis slutar han att tugga på tummen konstant!

International Street Market

Eller internationella matmarknaden som jag sagt hela helgen. Den har jag varit på, fredag, lördag, och söndag. I fredags med två systrar, då åts det Bretzel med pizzasmak, Churros med toffesås, minipannkakor med vaniljsocker och smält choklad... Brittisk fudge inhandlades för dryga hundralappen.
 
 
 
Minipannkakorna 
 
 
 
 Churros
 
 
Igår var det med en av mina gamla bästa vänner (likaså idag iofs) och då smakades det både på känguru-och krokodilhamburgare, samt crépe med banan och chokladsås.
 
 
 
Kompisens krokodilburgare, vilket för övrigt var godare än känguru ;)
 
 
 
Min känguruburgare
 
 
Idag åts det paella och köptes hem lite mer fudge/mjuk nougat för drygt 200kr (bitarna var ju sjukt stora, och klart man ville testa flera saker! Bra planerat av dem...), tre stycken bretzels med ost-samt ost/skinksmak, och en bit italiensk choklad. Som för övrigt inte smakade choklad, utan nougat. Som sjutton. Brr... Den fick lillens pappa ta över istället, han älskar nougat.
 
 
 
British Fudge Company, massor av smaskig fudge och mjuk nougat
 
 
 
Italienska desserter, som deras nougat samt choklad i bakgrunden
 
 

Tandsprickning och sprickor

Tycker det låter så lustigt när man säger det ihop. Tandsprickning och tandspricka.
 
Lillen har fler tänder på G. Jag har varit osäker på det eftersm jag ännu inte känt något, och inte heller settnågot förrän igår. Senast var ju inte hans humör annorlunda, bara sömnen som var något sämre. Denna gången har han varit rätt kinkig större delen av senaste veckan, behövt bli underhållen mycket mer än vanligt för att vara på hyfsat humör. De här tänderna måste göra ondare att få, antar jag. Nu syns det dock att den högra, övre framtanden är på frammarsch, och jag tror att jag anar även den vänstra. Inte helt säker på den dock. Senast kom ju två tänder på en gång, så varför inte nu?
 
Ja, och jag verkar ha fått en spricka i en av mina bakre, vänstra hörntänder. Något skumt är det i alla fall, som ett nästan svart streck som löper längs med ovansidan utav tanden. Inte hela vägen, men halva. Går inte att få bort hur man än borstar eller försöker använda såna där tandtrådshållare som är lite spetsiga nedtill Jag försökte t.o.m skrapa med pincett, men ingenting hände. Så, då tandläkaren på telefon sa att det var högst osannolikt att det är ett hål på mina tänder som är i så bra skick, så verkar det mer troligt att det är en spricka. Ska kolla det på måndag i alla fall, kul kul.

Internationell matmarknad

Fr.o.m idag och över helgen, är det Internationell matmarknad i Jönköping. OM jag ska gå dit eller? Var där förra året, de hade en hel del smaskigheter att bjuda på :)

Grattis mamma!

Idag fyller min mamma 50 år. Ett helt halvsekel har hon levt nu, helt otroligt egentligen!
 
För snart två veckor sedan, fick hon sin huvudsakliga present utav mig och min syster. En frysbox. Något hon gärna ville ha, och hade tänkt köpa själv, men vi fick bråttom och fixade det istället. För att hon inte skulle köpa en själv, var vi tvungna att rusa på överraskningen vi planerat att ha den som, och berätta för henne i förväg. Glad blev hon i alla fall, och det var ju det som var meningen!
Idag fick hon en liten present till, som jag bestämde att var från Julius. Ett Yankee Candle; Pink Sands tror jag det hette. Lukta gottgott!
 
Dagens bästa var nog dock  syrrans extra present... Madonnas konsert på Ullevi ikväll. Hon lurade mamma att hon var tvungen att sticka tidigt för att jobba, så därför skulle vi behöva äta födelsedagsmiddag tidigt (för övrigt bestod den av en trerätters - broccolisoppa m. bacon, gorgonzola och vitlöksbröd, kycklingsallad m. soltorkade tomater, ruccola och mozzarella serverat med quinoa, och en slags cheesecake-paj till dessert! Mums!)... När klockan började närma sig avresa för mamma och syrran, var hon ju dock tvungen att berätta att de skulle iväg. Ni skulle sett hela den där scenen, obetalbart!
Det lät ungefär:
S:"Vi börjar få bråttom, vi ska iväg snart"
M:"Vilka vi? Vart då?"
S: Du och jag, vi ska till Göteborg"
M:"Varför det?"
S:"Vi ska på Madonnas konsert"
M:"VAAAAAA?!?!?!?!" Totalt chockad min, gick från förvåning, till skakningar och ett ögonblick såg det nästan ut som om hon skulle börja gråta. Obetalbart! Sött :)
 

Liten bildbomb

 
Bara för att jag fick lite tid över, kommer lite bilder ändå :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tills det funkar

Tills MMS funkar, eller jag orkar ta kort med kameran och överföra till datorn, så försöker jag istället uppdatera min Instagram lite mer.

Miijam, heter jag där om någon undrar ;)

Yankee Candle

 
Köpte ett sådant idag, har hört att de luktar mycket mer när de bränns.
Det luktade i alla fall grymt gott otänt. Dyrt, men förhoppningsvis väl värt det!
 
 
Det luktar som en sommardrink!
 

En hel natts sovande utan avbrott

Inatt vaknade jag närmare halv sex. Tittade på klockan på mobilen, och blev nästan chockad. Det var första gången jag vaknat sedan jag somnat vid tolv-tiden. Ingen som väckt mig ännu. Ingen liten skrutt som ville ha mat någon gång mellan tre och fem. Och han andades. Sov så sött i sin egen säng.
Jag funderade på om jag skulle våga somna om, eller om han snart skulle vakna igen. Var vaken/halvvaken i närmare en timme. Skrutten vaknade inte. Fortsatte sova sött.
 
Inte förrän vid åtta vaknade han på riktigt, ordentligt, och ville upp. Grinade av hunger. Med andra ord, sov han ungefär tio timmar i sträck. Hela natten! Helt otroligt! Synd att man själv inte sov hela den tiden, men nu håller vi tummarna för att det här bara var första natten av många då han kommer sova hela natten. Sömn är bra för hälsan, och jag ser gärna mer av den varan :)

Hallå MMS?

Är det någon som vet varför det fortfarande inte fungerar med MMS? Blir ju knappt några bilder på bloggen om inte mina MMS går fram, typ...

Jag AVSKYR min kropp

Alltså, jag fattar inte. Varför går jag inte ner i vikt? Varför hänger graviditetskilona envist kvar vid mig? Varför gick jag UPP  vikt när jag ammade, när varenda jävel säger att man går ner i vikt när man ammar, och det jättesnabbt? Alla beskriver det som att "kilona bara rinner av en", men inte då. Jag gick upp, upp, fucking upp, och nu får jag inte bort det.
 
Okej, jag har varit förkyld i två veckor, och då ska man inte anstränga sig, så jag har inte varit ute och promenerat. MEN. Jag har inte ätit en godisbit, chips o.dyl. på hela den tiden plus lite till heller. Vissa dagar ätit två-tre gånger/dag. Hur sjutton kan jag då ha gått upp i vikt igen? Plötsligt har jag bara totalt gått ner 700 gram på snart en månad. Varför?
 
Jag fucking AVSKYR min kropp! Den är vidrig, äcklig, fet. Visst, bristningarna kan jag lära mig leva med, men inte den här jävla fettomagen som vägrar ge med sig. Jag kommer inte i mina gamla kläder, det ser sjukt ut med tajta kläder och jag får råångest när jag ska försöka välja vad jag ska ta på mig. Jag går fortfarande i gravidjeansen om jag inte går i mjukisbyxor, och de sitter tajt över magen! Vad fan ska jag göra?! Sluta äta helt???

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0