Ännu en!

Japp, då upptäckte jag ytterligare en idag. Nummer sju. Min lille bebis på 8,5 månad, har redan sju tänder! Helt galet ju! Var kommer de ifrån? Verkar växa lite som ogräs, haha!
 
Jag har funderat på det några gånger den senaste veckan, om det var något på gång. Inte för att det denna gång märkts på humöret eller så, men det kändes som om det såg lite vitare ut just där tanden ploppade ut. Avfärdade dock detta ungefär lika många gånger som jag funderade. SÅ dreglig har han inte varit. SÅ grinig har han inte varit. Inte ens lös i magen. Ingenting. Och så, idag, på kvällen. En liten, liten tand har spruckit igenom. På vänster sida av de nedre framtänderna :)

Vinteroverall

Loppissidor på Facebook kan vara riktigt bra att ha ibland :) Senast idag var jag och hämtade/köpte en Didrikssons overall till lillen, till vintern. Storlek 80 (oj, vad de verkar stora i storleken! Men, då kan han säkerligen ha den hela vintern också), svart, i toppenskick. Tydligen inköpt helt ny förra året, och enbart använd utav ett barn som inte kunde gå vid den tidpunkten. Super för mig och skrutt, då vi fick en sådan bra overall för en sådan billig peng. 300kronor fick jag ge för den, absolut överkomligt :) Hoppas vi han kommer gilla den sen när det blir dags att använda den också.
 
 
Lillens nya overall :)
 

Lite bättre på gåendet

Åh, glömde ju skriva om ett framsteg som gjordes här igår! Lillen verkar ha blivit lite mer stabil, och efter att länge inte ha vågat släppa taget om någon av ens händer när han ska gå, så vågade han igår. Han gick nog ett par sisådär tre-fyra steg i alla fall, genom att enbart hålla i min ena hand. Det var lite vingligt, men det gick! Utan protester, utan att lägga sig ner på golvet direkt. Vanligtvis brukar han ju vilja direkt ner på golvet och krypa istället, om man försöker släppa ena handen. Underbart att se när han lyckas med något nytt, mammas duktiga pojke :)

Omslagschansen

Om du nu skulle missat det, så ber jag återigen er läsare att snälla rösta på min lille fis i tidningen Vi Föräldrars omslagschansen. Bilden som vi tävlar med är INTE samma bild som kommer användas på omslaget om vi skulle komma så långt. Några finalister får åka till Stockholm för en plåtning, det är proffesionella fotografer som kommer ta den slutgiltiga omslagsbilden. Men, spana gärna in hur söt min lillskit är genom att titta på fler bilder på honom här på bloggen :) Tack på förhand!
 
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/554

Äta själv!

Lillen fick test att äta själv idag. För allra första gången. Köpte ju såda där typ förlädeshakklapar häromdagen, och hade egentligen tänkt låta honom testa redan igår eller i förrgår, men det blev liksom inte av... Så, idag fick han göra det till slut. Tro mig, det blev K L A D D I G T ! Spaghetti med köttfärssås kanske inte var att rekommendera att börja med... Det var mer att äta med händerna än med skeden. Sött, men köttfärssås överallt! T.o.m i håret! Tur att han hade kul, tror han fick i sig över hälften av maten i slutändan ändå. Dock blev han en rätt stor aning sur när jag tog ifrån honom tallriken och försökte torka av honom. Nästa gång kör vi på tipset kompisen som var här gav: Inga kläder under förklädet! Släng in honom i duschen efteråt. Fast får nog vänta ett par dagar...
 
 
Det började rätt så bra...
 
 
 
...skeden användes ju ändå lite
 
 
 
Sen blev det mer fingrar i maten och munnen...
 
 
 
...och det slutade såhär (handen är på väg mot kameran)
 
 
 

4H och klappa djur

Igår var vi på Vissmålens 4H. De skulle ha bakluckeloppis och möjlighet att klappa lite djur, ponnyridning och fika. Så jag, lillen och systrarna J och S tog oss dit för att mysa lite. Kan ju säga såhär: loppisen var inte alltför mycket att ha (inte många som sålde) och gården kändes väldigt oorganiserad. Det var t.o.m någon som trodde JAG jobbade där när jag skulle värma lillens flaska med mat! Så mycket för att förstå vem/vilka som jobbade där... Ingen verkade direkt ta ansvar för något och vi lyckades aldrig lista ut vem man skulle ställa frågor till om gården. Det bästa under eftermiddagen, var helt klart sällskapet! Lillen fick i alla fall klappa lite kissekatt och kanin, och det var han riktigt lycklig över! Djur är ju mysiga :)
 
 
Snälla kissekatten som kom och lade sig vid våra fötter självmant
 
 
 
Ville bli klappad på
 
 
 
Kaninerna var spännande! En av få som inte gömde sig
 
 
 
Men jättemycket klappad ville den inte bli. Lite pet och nosning fick räcka.
Fast lillen ville krypa omkring efter dem på den sörjiga marken. Hmm...
 
 
 
 
 
 

Välkommen in på toaletten!

Kan någon gissa var toaletten är på nedanstående foto?
 
 
J och hans far diskuterar
 
Om vi visar en bild till då?
 
 
 
Tror ni vi blev paffa när lillens pappa frågade efter toaletten, och de sa till
honom att gå in i det blå skåpet? "Du kan gå på toa i det blå skåpet"
Vi såg alla frågande på personalen på fiket, trodde servitrisen skojade
med oss, MEN, det är t.o.m två toaletter inne i det blå skåpet!
(Fik/café på Öland, utanför Solliden)
 

Släkt är alltid trevligt :)

Idag har jag och lillen träffat lite släkt. En kusin med fru och barn var inne i stan och skulle kika på IKEA, så vi tog oss också dit. Handlade lite sånt där som kladdförkläden till bebis, lite kökssaker, dörrstoppar... Åt på McDonalds. Pratade och hade en allmänt trevlig eftermiddag. Har inte träffat kusinen sen vi var små, och jag kan inte direkt påstå att jag mins det tyvärr. Hans fru var riktigt trevlig, och döttrarna söta, lillen verkade gilla att flörta med sina sysslingar ;)
 
Jag har en sån där enorm släkt, där man tyvärr inte har så bra kontakt med i princip någon. Man tänker alltid att man vill ses, umgås lite, prata barndomsminnen osv, men det blir vanligtvis aldrig av. Ska dock kolla upp vad för slags bussar som går dit bort, om det finns sådana som lillen kan sitta i vagnen hela vägen, så får man försöka umgås lite mer. Kanske finns det någon annan släkt i närheten som också vill ses?
 
 
Såna här måste väl vara bra om bebis vill börja äta själv? Funderar på om det
kan vara därför han börjat matvägra ibland, han kanske vill äta själv?
 
 
 

Mina nya bilar

Det hade visst vait något som hette Kungsrallyt på Öland i lördags. Coola gamla bilar, och fräscha nya bilar. Bestämde mig för att kidnappa ett par utav dem, bara för att kunna ha kul med dem, haha! Nä, men skämt åsido, visst skulle man någon gång vilja köra något sånt här?
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag funderar över hur jag ska få med den här skönheten hem ;)
 
 
 
Sen har vi ju några av de äldre coolingarna... Inga bilar jag direkt vill ha, men de är roliga att se, kul att de är i så bra skick och kördugliga. Frågan är bara hur rallyt funkade? De nyare bilarna är ju definitivt snabbare...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite (o)road

Och såhär road kan man se ut när mamma tar kort på en bara sådär
på måfå. Satt på torget i Borgholm och väntade på mat till den lille i lördags.
Fast lite cool är han ju i sin sittstil ;)
 

Plaskpool ute

I söndags fick liten fis plaska pool utomhus. Tänkte det kunde vara kul att passa på när vi hade tillgång till en tomt där inte en massa grannar springer. Och ja, det var en hit! Bebispool är bra att ha ibland, tack till S&O som köpte den åt oss i början av sommaren :)
(har några ännu sötare bilder, men känner inte riktigt att jag vill lägga upp nåt där snoppen syns, lite väl privat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tand 5 och 6

Just ja! De dök inte upp riktigt så snabbt som jag hade trott, men i söndags sprack tand nummer fem igenom. Överkäken, till höger om de redan existerande tänderna. I måndags sprack så tand nummer sex igenom, också i överkäken fast till vänster. Så nu har vi återigen en skrutt på glatt humör, som inte dreglar ner allt något enormt. Har vi väl ett par veckor på oss åtminstone, innan nästa par tänder bestämmer sig för att kika fram. För ja - de har kommit i par varenda gång hittills i alla fall!
 

Ingen ork

Jag har inte direkt haft lust att skriva de senaste dagarna. Kom hem sent i söndags kväll, och har ännu inte ens gått igenom bilderna från helgen, blev närmare 250 stycken! Kan säga så mycket som att vi var i Kalmar (och självklart var det Iron Man-triathlon där, så det var smockat och avstängt i halva stan) och på Öland. Fikade vid Solliden och turistade på Borgholms slott. J badade plaskpool vid stugan, och vi tog en promenad till ett havsbad/camping (Vita Sand). Kommer lägga upp lite mer nån annan dag, när jag känner mig piggare och så.
 
Det händer grejer som jag inte vill skriva här, för även om det är personligt, är det inte mig det handlar om, och jag tänker inte skriva sånt som andra kanske inte vill att man printar ut sådär på nätet. Vet man, så vet man. Men, det finns mycket jag skulle vilja prata om, är det dags att ragga kompisar tro?

Massage och ivägfärd

Jag är nyss hemkommen från en härlig massage. Fick ett presentkort när jag fyllde år för snart ett halvår sedan, på 75min ayurvedisk massage, och kunde äntligen casha in det idag! Härligt, härligt, men aj, vad ont jag har nu! Är det verkligen meningen? Mina axlar/skuldror var så spända, att det kändes som hon mest arbetade med dem, och nu gör de ont! Kände knappt av det innan, men jag vet med mig att jag brukar ha massa knutor etc där...
 
Ja, annars ska vi iväg till T:s mormors&morfars sommarstuga över helgen, åker inom en timme. Kommer med andra ord INTE sitta nåt vid datorn förrän tidigast söndag sen kväll. Dock hoppas jag ha massa härliga bilder på lager då ;) Trevlig helg!

Tänder, tänder

Känns helt galet vad tänder som är på gång. Okej, det är två nya (nu syns det verkligen att det är två på gång, trodde nästan en spruckit igenom imorses, men inte riktigt än..), men det har varit två åt gången varje gång, och redan nummer fem och sex på gång! Brukar bebisar få tänder så snabbt? Sex tänder på knappt tre månader? Galet... Inte konstigt han blir lite grinig emellanåt, eller att han dreglar som någon slags salivfabrik!
Egentligen vill han inte att man ser efter och pillar i munnen på honom heller, men jag är nyfiken! Tråkigt bara att han blir så kinkig när jag ska kolla...
 
Blir det inatt en eller bägge tänderna spricker igenom tro? Skulle inte förvåna mig alls..!

Åtta månader!

Idag är liten redan åtta månader gammal! Tiden går så oerhört snabbt, nu är det inte mer än fyra månader till hans första födelsedag, och oj! vilken födelsedag jag hoppas det kommer bli för hans del :) Tror jag längtar mer än någon annan, han själv förstår nog inte konceptet med födelsedagar ännu.
Det känns som det inte alls var länge sedan jag såg honom för första gången, på riktigt. Samtidigt är det som han alltid funnits här hos mig, min lilla skatt som förgyller tillvaron för alla i hans närhet.
 
Han är dessutom enormt duktig! Han har kunnat krypa i ett par månader (numera kryper han ofta med benen helt utsträckta, är det vanligt eller?), för några veckor sedan började han gå längs med möblerna (en och annan fight har han hamnat i med diverse möbler, och möblerna brukar tyvärr vinna alltför ofta), och för bara en-två veckor sedan började han gå längsmed plana ytor såsom skåpluckor och väggar. Han vågar ännu inte riktigt släppa taget, har testat at bara låta honom hålla i en utav mina händer när jag ska hjälpa honom, men då lägger han sig ner istället.
För ungefär två veckor sedan började lillen vinka också, och det måste vara bland det sötaste jag sett! Hans pappa tyckte det såg "gay" ut, men det var i mina ögon mest urgulligt när han viftade med sin lilla hand - han kan ju ännu inte göra på riktigt samma sätt som vuxna. Dessutom klappar han händerna. Flera gånger om dagen. Och det är SÅ roligt! Ännu roligare om man turas om att klappa händerna, eller att ibland klappa min hand (jag brukar säga till honom "klappa mammas hand", håller ut den, och så klappar han den och skrattar). Han förstår mer och mer, säger jag till honom att hämta en bok som jag kan läsa för honom, kryper han iväg till sina böcker, börjar dra ut dem, och fastnar vid någon som jag sedan läser för honom.
De roligaste sångerna som finns, är "Lilla snigel" (när man går med fingrarna längs med kroppen för att till slut kittla honom under armarna) och "Imse Vimse Spindel". Den sistnämnda brukar alltid få honom att sluta gråta om han är ledsen. Dock är han inte lika förtjust i "I ett hus", trots att även den har rörelser, undrar varför..?
Sedan har han tand nummer fem (och jag tror även sex) på gång nu med. Riktig liten dreggelpotta som tuggar på tummen mest hela tiden nu igen, är han. Spännande att se vilken dag de bryter igenom, tror inte det tar många dagar till!
 
Ja, min duktige kille, han utvecklas så snabbt så det är inte riktigt klokt!
 
 
Världens underbaraste unge <3
 

Hemmagjord barnmat - kycklingfrikadeller

Jag känner mig riktigt duktig idag! När vi var och handlade tidigare ikväll, bestämde jag mig för att leta lite råvaror som man kan göra barnmat utav. Det ska ju bli billigare i längden, plus att man kan testa lite nya saker; allt finns ju inte på burk. Så sagt och gjort. Plockade på oss kycklingfärs, sötpotatis, squash, flundra (måste kolla om det är okej för bebis förresten, T ville ha just den fisken i alla fall), potatis... Hade redan lite saker hemma med, såsom morot, tomat, pasta såklart. Och lite annat smått och gott som man säkerligen kan köra ner i maten.
 
Så, sagt och gjort, ikväll lagade jag till Kycklingfrikadeller med sötpotatis, squash och tomat. Tog lite tid, men var lättare att göra än det låter, och jag tyckte det blev gott trots att det är väldigt lite kryddor i barnmat. Är det någon som är intresserad utav ungefärligt recept (jag måttar sällan när jag lagar mat - för mig är matlagning lite experimenterande), så fråga!
 
 
 
Sötpotatis och grönsaker på kokning
 
 
 
 
De första färdiga frikadellerna, bleka, men smaskiga!
 
 
 
 
Färdigmosat och blandat!
 
 
 
 
Sen stoppade jag allt i massa små matlådor. Blev fyra stycken av
diverse storlekar (ca 6-8portioner för min 8mån gamla son)
 
 
 
 
 

Dagens BVC

~*~
Vikt: 8810 gram
Längd: 72,2 cm
Huvudomfång: 46 cm
~*~
 

Tydligen följer lillen sin kurva som han ska, men jag tycker det känns som han vuxit väldigt lite.. Endast 2,2 cm sedan senast; vilket är nästan två månader sedan. Jag trodde att han skulle vara runt 75-76 cm vid det här laget i alla fall, men icke då. Dock lugnande att han ligger på sin egen kurva, så det inte är något konstigt.
 
Sköterskan pratade annars en del om barnsäkekerhet, vad man bör tänka på etc. Det mesta har vi redan fixat, såsom kontaktuttagsskydd, det finns sele i vagnen, runda kantskydd på vardagsrumsbordet, ingen som dricker heta drycker m.m. Lillens pappa har dock tyvärr ännu inte riktigt fått tummen ur röven och skruvat fast skåps/låd"lås" som jag köpte i april/maj nån gång. Han har inte orkat, och jag är inget vidare på det här med att borra hål (eller hur man nu sätter fast dem med skruvarna - vi har för övrigt ingen borr heller). Antar att jag får börja tjata ännu mer, för lillen har börjat lista ut lite hur man öppnar sådant som skåpsluckor...
 
Annars kröp lillen omkring som sjutton inne på sköterskans rum, skulle pilla på allt, försökte öppna henneslådor, rev ut massa leksaker ur en låda, klättra på hyllor och dra ner saker.. Han är en riktig buse den där, och man hänger inte alltid med i svängarna på allt han gör, han är bra snabb!
 

Bilbarnstol

Ja, det kändes lite som att det var dags att införskaffa en bilbarnstol åt lillen nu. Han börjar bli såpass stor, att ett lånat babyskydd inte riktigt fungerar bra längre, och han behöver något han kan växa i. Visst, vi har ingen egen bil, varken jag eller lillens pappa har körkort, men vi åker bil ibland. Någon gång i framtiden lär vi ju införskaffa bil också, och då är det extra bra att ha en bilbarnstol. Dumt att inte ha planerat lite i förväg, OM man ska iväg.
 
Så, jag bad om några tips, läste lite på nätet igår, och idag bar det av till Babyproffsen. Vi kikade lite på de olika stolarna, men jag hade redan fastnat för en som jag tyckte lät bra, och den blev det i slutändan. En Axkid Kidzofix. Den är lite tyngre eftersom den har isofix, men jag tyckte det var värt det då den i slutändan kan fästas på fler sätt, samt säkrare, tack vare isofixen. Den är från 9-25kilo, och justerar sig automatiskt efter barnet (de inbyggda bältena), och kan användas både bakåt-och framåtvänd. Den går att använda i de flesta typer av bilar, och fästs på olika sätt - med isofix, med spännen, med bilens bälte... Superbra! Då behövs inte allt i en bil, utan man kan välja sätt, eller använda allt på en gång! När man läser utvärderingar av stolen, känns det som att det enda negativa med den är vikten. Vikten är ju samtidigt positiv ändå på det viset, att stolen blir mer stabil. Lite jobbigt kanske att lyfta i och ur den ur bilar, men vi gör ju det inte så ofta, och se om man har en egen bil, kommer det ju inte behövas flyttas i första hand alls.
 
Ja, så nu har lillen en snygg bilbarnstol, funktionell, smidig, och väldigt säker. En av de säkraste på marknaden just nu. Priset kanske var lite högt (2895kr, erjudande på babyproffsen - ord. pris var 3995kr), men man kan inte sätta ett pris på det värdefullaste man har! Dessutom kommer han ju kunna använda den i många år, så utslaget t.ex månadsvis, blir det inte så farligt ändå :) Jag är nöjd, lillen verkar nöjd, och så även hans far!
 
 
 
 
Den här varianten valde vi, rätt snygg också, eller hur?
 
 
 

<3

 
Världens sötaste klätterapa
 

USB-minne

Hihi, köpte ett urgulligt USB-minne idag! Tyckte att jag behövde ett, om jag nu kommer sätta igång med skrivandet ordentligt (skrev 659 ord igår, sen kände jag att det var dags att sova. I den takten kommer jag inte direkt komma n¨n vart, men det är en början i alla fall!). Så, eftersom textdokument inte behöver mycket minne, köpte jag ett på 4GB, från Clas Ohlson för 149:-
 
 
Bilden är lånad, men så ser det ut!
 
 

Tips på ny app

Är du trött på dina foto-appar? Tycker inte de är lika roliga? Framesen kanke inte är kompatibla med Instagram? Igår satt jag och kikade runt i Play-butiken, och hittade en som fungerade toppen! Instaframe heter den, och du kan göra alla möjliga typer utav collage, som dessutom funkar finfint med Instagram! Förutom ramarna, kan du även bl.a ändra färgtyp på bilderna. Superbt komplement om man nu vill göra mer med sina bilder än att bara ladda upp dem direkt :)
 
Jag skulle gärna visat hur bilder blir, men den @££€#&%/" MMS-funktionen fungerar fortfarande inte sedan nya plattformen lanserades. Surt för oss som sitter med Android och inte harnågon blogg.se-app. Fram med en sådan! Tror nog det är bra många fler som har Android än Iphone?
 
 

Bokmässa

Åh, jag tror jag vill gå på Bokmässan I Göteborg! Älskar man att läsa vore det väl kanske en bra idé? Eller? Jag vet inte... Vill jag, eller vill jag inte? Klart jag vill ha mer tips på bra böcker jag ka tänkas gilla, fast det kanske man kan få ändå? Eller hur man går tillväga om man skulle vilja skriva och få en bok publicerad? Hum.

Det här med förskola och olika pedagogiker...

Igår fick jag tummen lite ur röven. Började ta tag i hela den här förskolegrejen på egen hand. Jag har väntat på att få information om förskolan, då BVC-sköterskan sa att det skulle komma, men icke då. Ingenting från kommunen, enbart två reklamblad från olika Montessori-förskolor.
Efter att min syster E, som för övrigt går Barn och Fritid, varit här och vi pratat lite om förskolan, bestämde jag mig för att kika lite närmre på olika förskolepedagogiker. Se om jag hittade något som jag ville ha lillen på hellre än annat. Montessori blev definitivt uteslutet efter att syrran berättat lite mer om det. Inte så att det verkar dåligt, men det verkar inte vara något för oss.
 
Tydligen är Montessori lite såhär: Barnen lär sig att hjälpa till med mycket hemma. De får hjälpa till att diska och städa på dagis bl.a. Jättebra, ja, det vill jag ju att lillen ska lära sig. MEN. De har inga blöjor till barn över 1,5år. Barn i den åldern SKA vara blöjfria, istället får de speciella underbyxor som gör att de känner när de kissar ner sig. Okej, visst, det är bra att kunna sluta med blöjor tidigt, men tänk om barrnet inte är redo? Varför tvinga? Det får väl ta den tid det tar? Sen är det tydligen inte direkt främjat att fantisera... Alla böcker ska vara verklighetsbaserade, inget direkt "Det var en gång...". Alla leksaker ska ha ett syfte, inte bara vara roliga. Man måste lära. Man blir indelad i olika kategorier beroende på vad man kan, och till olika kategorier hör olika leksaker. Ja, en del tycker säkert att det här systemet är toppen, och vissa delar låter bra, men jag vill att lillen ska få vara kreativ och fantasifull...
 
Så, jag läste om Waldorf och om Reggio Emilia. Tyckte de verkade bättre för oss. Letade efter förskolor som använder sig utav någon av de pedagogikerna, för att se hur de fungerar i verkligheten. Några Waldorf-förskolor fanns inte här i stan, men däremot tre stycken Reggio Emilia-förskolor som hör ihop. Så, får vi inte kika på Waldorf, så får det bli Reggio Emilia. Hoppas verkligen det verkar bra i praktiken; blir förmodligen besök på förskola nästa månad :)
 
Reggio Emilia-pedagogiken främjar barns kreativa sidor. De får fantisera. De får lära sig att hjälpa till även där. Kanske diska eller något sådant. När jag läst några uttalanden av föräldrar med barn i RE-förskolor, har det bl.a. sagts att "det enda negativa är att man får så himla mycket teckningar med sig hem". Jag tycker det låter underbart! Få rita, måla, kludda... Såhär står det mer uttryckt om pedagogiken:
 
 Ett exempel är att man kombinerar avancerat teorietiskt arbete med en levande praktik med barnen.

- Man arbetar med lek och arbete, verklighet och fantasi och med många olika uttryck samtidigt.

- Ett annat exempel på den gränsöverskridande hållningen är att pedagogerna i Reggio Emilia samarbetar med forskare och andra inom vitt skilda områden, som till exempel hjärnforskning och design.

 

Den pedagogiska filosofin står också för:

 

- ett pedagogiskt arbetssätt, förankrat i en djupt humanistisk livshållning som bygger på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta, med en stark inneboende drivkraft att utforska världen.

 

- bejakandet av subjektivitet, olikhet, solidaritet, samarbete och en tro på att man genom att bekräfta barnens individualitet och rättigheter på sikt kan förändra världen i en allt mer demokratisk riktning.

 

- en pedagogik som ständigt förnyas och utvecklas, med barnens behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändring. Därför står inte Reggio Emilia för ett pedagogiskt program som man kan "ta över" eller kopiera. Man kan däremot inspireras av grundtankarna och filosofin för att utveckla dem i sitt eget sammanhang, utifrån sina egna förutsättningar.

 

Sjukt trött

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men den senaste veckan har jag varit sådär rikigt, extremt trött i perioder på dagarna. Känns lite som om ögonen går i kors, men jag kan ju inte bara gå och lägga mig när jag har en bebis att ta hand om. Sen när jag väl går och lägger mig på kvällen, när lillen är nattad och sover sött, då kan jag knappt somna! Ligger och vrider och vänder på mig, somnar efter någon timme, och vaknar typ femtielva gånger varje natt. Detta trots att lillen vanligtvis numera sover hela nätterna... Vad är det för fel på mig?
 
Zzzzz... I min hjärna.

Lite bilder från Visingsö

 
 
Visingsborg
 
 
 
 
 
Utsikt över färjan
 
 
 
 
 
Inifrån borgen (man fick egentligen inte gå in, allt var försett med dörrgaller,
förutom just det här "fönsterhålet". Min syster E utanför.
 
 
 
 
 
Liten naturbild bara...
 
 
 
 
 
En ladugård, tyckte den var charmig :)
 
 
 
 
 
Lillen och hans far klättrade in i ett träd...
 
 
 
 
 
och det var spännande! Fanns f.ö. med på en lista med saker man ska göra
innan barnet fyller fem, i senaste numret av "Vi Föräldrar" ;)
 
 
Tja, har apmånga fler bilder, men några av dem jag ville lägga upp var för stora, plus att jag inte tror folk orkar kolla på HUR många bilder som helst. Eller?
 
 

Dålig uppdatering

Jag vet, jag vet, jag vet! Jag har varit JÄTTEdålig på att uppdatera de senaste dagarna. Har berott på ett par saker... Dels har min syster E varit här och hälsat på, hon åkte hem ikväll. Vi har bl.a varit ute i skogen och plockat hallon, promenaden tog ett par timmar totalt. Sen har T varit väldigt uppe i datorn - det har varit något s.k "stresstest" för ett rollspel som heter Guild Wars 2, och han är lite av en spelnörd... Så, jag har inte haft tid, lust, eller ork att sitta härvid. Men, det kommer snart, jag lovar! Typ lite utav bilderna från Visingsö :) Kanke imon?

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0