Sprutad rätt i munnen

Hände en lite lustig sak igår. Åtminstone jag tyckte det var lite kul, och så verkade även sambon känna. Vi skrattade en aning i alla fall.

Jag höll på att amma lillen, och som vanligt (eller ja, det händer rätt ofta ialla fall) kom sambon och började skoja om att han också skulle ha mjölk. Typ ta andra tutten, smaka etc. Så, jag tyckte att, om han nu ska tjata så, så kan han väl smaka då. När lillen släppte tutten en stund, riktade jag den mot sambon istället. Första strålenkom på hans arm, medan den andra träffade rätt i munnen. Så, jag sprutade sambon i munnen, med bröstmjölk. Han stod trots allt och gapade med munnen öppen, så han fick skylla sig själv... Dock sa han att han inte kände någon smak. Det blev åtminstone lite skratt för oss :)

Jaha ja, så här gick det för mig när jag p...

2012-02-29_11_50 (MMS)

Jaha ja, så här gick det för mig när jag precis diskade.. Kan inte minnas att jag lyckats krossa en tallrik någon gång tidigare. Den bara gled mot kanten mellan diskhoarna.. Dålig kvalité då eller?

Den här busungen spydde mig precis i ansik...

2012-02-29_08_56 (MMS)

Den här busungen spydde mig precis i ansiktet. Visserligen vattnigt, men ändå. Liggandes, rätt upp på mig. Jag som bara försökte mysa och få honom att somna om.

Babymassage på G

Äntligen har vi fått startdatum! Sköterskan på BVC berättade att man har möjlighet att gå en kurs i babymassage på familjecentralen där BVC ligger, från det att barnet är runt tre månader. Idag ringde en kvinna därifrån och frågade om vi ville vara med, och självklart ska vi det! Från början var min tanke mest att det kunde vara mysigt, samt att man förhoppningsvis kan träffa andra föräldrar med småbarn, föräldrar man kanske kan bli vän med Är ju fortfarande rätt dåligt på den fronten för min del...
Kvinnan som ringde, berättade dock också, att massagen an hjälpa mot magknip samt ibland få bebisar att sova bättre om nätterna. Jag hoppas verkligen den där biten för bättre sömn fungerar på min lilleman! Han sover ju så galet dåligt de flesta nätter, oroligt och stökigt.

Så, på måndag börjar jag och skrutten en kurs i babymassage. Fem måndagar, cirka en timme åt gången. Får väl se om sambon bestämmer sig för att följa med, han är ju föräldraledig måndagar och tisdagar fortfarande. Dock brukar han sällan vilja följa med oss på saker, mer än BVC om de tiderna skulle råka infalla på rätt dagar. Han lät sådär intresserad när jag berättade, men det vore ju bra om han också lär sig. Jaja, i vilket fall, så tänker jag gå! :)

Seg i kolan

Känner mig helt (eller åtminstone halvt) väck idag. Säger helt galna saker, för jag blandar ihop orden i meningarna. Minns inte riktigt vad jag sagt, det enda jag minns är att jag skulle torka av mig diskbänken... Det var väl nästintill det smartaste jag sa av de virriga sakerna. Hum. Tror jag börjar bli en aning trött kanske? Så sitter här vid datorn en sväng, och vet knappt vad jag gör.

Annars är vi nyss hemkomna. Åkte till stadsparken för att ta en promenad, och jag förvånades av hur liten den egentligen är. Kom på att det är samma sak med den i Borås. Är alla stadsparker jättesmå? Vad är grejen med det egentligen? I Borås finns åtminstone några fler parker, inte här såvitt jag vet. Tråkigt!
Några utav djuren i parken var ute i alla fall, såg bland annat jättesöta små killingar! Tänk sen när lillen blir tillräckligt stor för att kunna uppskatta sådant. När han pekar och vill klappa. Så sött! Längtar dit, fast samtidigt får han ju inte bli för stor för snabbt, han kan ju ta det i normal takt :)

Gick en liten sväng på stan också, åt pan pizza och passade sedan på att utnyttja amningsrummet i city. Sambon köpte någon skitserie på DVD, för den fanns på Akademibokhandelns bokrea. Sju "boxar" eller vad vi nu ska kalla dem. Tja, anser man att man har råd så... Själv känner jag inte ens att jag har råd att köpa en bok till mig själv just nu. Ligger så fruktansvärt mycket back vid det här laget, så blir det när man ligger på typ minimum i dagpenning för föräldraledigheten. Har mer i ordinarie räkningar än i inkomster, så här blir det inte till att unna sig själv något innan jag fått tag på ett jobb som är på mer än bara timmar. Finns så mycket jag vill ha, men inget jag just nu har råd med. Om man ändå kunde göra som sambon, som unnar sig själv saker nästan varje dag. Läsk, cigg (fast inte just de sakerna till mig, slutade röka i maj och slutade med läsk för mer än ett decennium sedan), lite nya kläder någon gång, eller bara kunna köpa något som filmer helt spontant. Jaja. Jag har ju åtminstone Julius som håller mig rätt nöjd och glad ändå.

Mammas lilla älskling har precis vänt sig ...

2012-02-26_11_27 (MMS)

Mammas lilla älskling har precis vänt sig från rygg till mage för första gången. Han är ju helt grym! Visserligen lutar det lite i sängen, men ändå, han är bara drygt tio veckor! Han försökte vända sig tillbaka också, men det gick inte så bra och till slut tog frustrationen överhanden då han inte heller lyckades komma tillbaks till mage ordentligt. Oavsett, så tycker jag att han är helt grym!

Födelsedagsfirande

Idag körde vi firande utav mig. Lite mer ordentligt, med god mat, tårta, familj och presenter. Syster-yster sov över och hjälpte till med lillen, att hämta tårtan och handla lite nödvändigheter på Willys. Till exempel sallad till Ceasarsalladen jag skulle göra... Vid två-tiden kom mamma och syster J, och vi kunde börja äta inte alltför långt efter det. Mysigt sällskap, och bra presenter. Brödrost, vitaminer, hudkräm, strumpor och hårborttagning från mamma. Lite kläder (tights/leggings samt top) och en axelväska från syster-yster. Plånbok och typ tvättsvamp från syster J. Jag är nöjd! :)



Det gick inte helt friktionsfritt att blanda salladen, men
den innehöll roman-och bladsallat, kyckling, bacon,
hemmagjorda krutonger samt körsbärstomater. Äkta
parmesanost serverades till, och så gjorde även
vitlöksbaguetter.





Min söta (i dubbel bemärkelse) tårta. Köptes på Bernards,
och innehöll kladdkaka, vaniljpannacotta och massor utav
hallonmousse. Bitarna på kanten är gjorda på vit choklad.




Lillen gjorde helknasiga miner, kanske tyckte han att
det hela var för mycket och himlade med ögonen för det.


Bio och grattis till mig!

Födelsedagsfirandet på min födelsedag blev bio med syster-yster. Vi såg Safe House, helt okej film faktiskt. Inget jag egentligen var särskilt intresserad utav att se, men det var inte direkt något fel på den. Lite spänning, action... Hände saker i princip HELA tiden.





Blev ingen frukost på sängen då jag var ensam med Julius på morgonen, men när sambon kom hem fick jag en enorm ros och en chokladkaka, och senare ett presentkort på 75min ayurvedisk massage :)



Dagens fundering

Var kommer allt ifrån på en bebis? De som är så små, hur får de plats med allt? Allt kräks, allt kiss och allt bajs? Lillen lade nyss av en JÄTTEbajs, hur sjutton fick han plats med allt det i den lilla kroppen? Gick ända upp på sidan på honom, rätt mycket också. Var kom det där ifrån? Kanske dags att byta blöjstorlek igen då..? Han väger ju närmare sex kilo, även om han är rätt smal om kroppen. Hum.
Jaja, nästa blöjpaket får nog bli en storlek större. Size 3 redan liksom. Bara drygt två månader gammal.

Var får bebisar plats med allt?

Viss storleksskillnad...


Semlor och tårta

Inte på samma gång dock. Semlor och tårta alltså. Så sjukt onyttig är jag ändå inte, även om jag känner mig lite fettig då och då.

Eftersom det är fettisdagen idag, lyckades jag få med sambon på att gå till Bernards Drive-in som ligger mindre än tio minuters promenad hemifrån. Tänkte att, de borde ha goda semlor, de har trots allt riktigt bra rykte. Tyckte det var onödigt att plocka fram liggdelen, vagnen etc för den lilla promenaden, och valde faktiskt bärselen. Första gången vi tagit en liten promenad med den. Lillen verkade inte riktigt lika nöjd som han brukar vara med vagnen, utan ville ha nappen större delen utav tiden. Dock somnade han på vägen hem, så det där fungerade visst också för att få honom trött, bara inte lika snabbt. Så, lär använda den någon gång ibland när vagnen känns onödig och det inte är halt ute.

Tja, upptäckte i alla fall att de har tårtor för beställning på Bernards (att jag inte tänkt på det förut!) och kikade igenom deras sortiment. Hittade faktiskt några utan grädde (jag gillar INTE grädde) och bestämde mig för en som lät riktigt mumsig... Kladdkaksbotten, vaniljpannacotta och hallonmousse. Hoppas verkligen den är lika god som den låter, kostar ändå 245kr för 8-9bitars. Ska hämta den på lördag vid tolv, då familjen ska fira mig då istället för på fredag. Det blir ceasarsallad till middag, men nu slipper jag åtminstone stressa över att försöka hinna baka en tårta.

Ja, så har ätit 1,5 semla idag, men tårtan blir först på lördag!

Får jag?

Om man är en liten sötfis får man lov att göra sånt andra inte får. Typ stå på köksbordet, som synes. Bilderna är från i lördags, när moster S och en gemensam vän var på besök. Pannkaksätande, filmtittande och umgänge stod på schemat. Och givetvis mys med skrutten, även på köksbordet...



Moster hamnade också på bild... :)



Efterkontroll

Idag var jag på min efterkontroll. Kollen efter förlossningen alltså. Givetvis trodde jag att det var tvunget med en gyn-undersökning då, för hur ska man annars kunna se att allt läkt ordentligt? Döm av min förvåning när jag inte behövde lägga mig på gyn-stolen! Min barnmorska frågade mest om saker, hur jag mådde, om jag tyckte det kändes läkt nedtill, om jag hade besvär av något efter förlossningen. Hur förlossningen var och kändes, om jag ville ha något preentivmedel med en gång. Sådana saker.
Hon ville ta blodprov på mig också, men jag sa nej och slapp. Kollade vikten i alla fall, låg på 65kg, så har visst gåt upp lite igen. Aja baja på mig, måste verkligen sköta matvanorna bättre. Hjälper tydligen inte att man ammar 10-15ggr/dygn för att gå ned i vikt för min del, jag måste göra något åt mina matvanor och röra mer på mig. Hoppas höfterna håller, haha!

Så ja, eftersom jag inte känt av några besvär såhär långt efter förlossningen (mer än mina förjävliga hemorrojder), så verkar allt bra. Det enda jag ska göra är att höra av mig när jag bestämt vad för preventivmedel jag vill ha, så fixar barnmorskan det. För tillfället kör jag på det bästa sättet av alla att undvika graviditet på: inget sex; ingen sexlust. Hur många känner egentligen för det när man har en liten, liten bebis som får i princip all ens uppmärksamhet?

Mamma och lille skrutt, puss på de mjukast...

2012-02-20_16_43 (MMS)

Mamma och lille skrutt, puss på de mjukaste kinderna ever!

Det var väl det jag trodde

Natten innan denna var för bra för att vara sann. Denna natten som var nu, var som vanligt igen, lite sämre kanske... Om skrutten sover mycket en natt, verkar han knappt behöva nån sömn den följande. Så, inatt sov han mellan ca 12 och 2:30, sedan var det knappt nåt mer. Ett par minuter på mig typ, efter amning, men så fort jag lade ner honom på sängen vaknade han igen.

Jaja, man får väl vara nöjd och glad för det lilla, att man får lite mer sömn någon natt då och då åtminstone. Då orkar man lite bättre i alla fall, även om man inte är helt på topp. Dessutom, var sambon vänlig nog att ta hand om skrutten i nästan tre timmar imorses så jag lyckades sova runt 2,5 då :) Tur att lillen går med på att äta lite ersättning ibland, och inte verkar ha några mer problem med det!

Helt otroligt!

Undrens tid är inte förbi! Eller, det där kanske är lite att överdriva, men för mig kändes det nästan helt overkligt. Lillen gick inatt nästan sju timmar utan att äta, vad hände där egentligen? Han måste varit helt utmattad! Somnade någon gång runt tolv-tiden, och började vakna till vid halv tre ungefär... Trött som jag är, hoppar jag ju då inte upp med en gång, utan väntar och ser om han verkligen vaknar medan jag själv försöker piggna till tillräckligt för att ta upp honom för att kolla blöja etc. Dock somnar vi båda om istället, och nästa gång han börjar sprattla sådär som han gör när han börjar vakna, är klockan redan halv sju! Jag trodde jag sett fel och var tvungen att kolla extra noga. Vad hände liksom? Hur somnade vi båda om utan att han ätit? Helt galet, jag själv måste ha sovit runt fem timmar i alla fall inatt. Plus ytterligare någon halvtimme hit och dit under förmiddagen, då lillen somnade om efter matningarna som följde därpå. Runt en timme åt gången...

Stackaren måste ha varit helt slut! Jag har länge känt mig nästan helt slut, men han? Han verkar alltid för pigg för sin ringa ålder. Men ja... Jag tackar och tar emot för natten som var. Hoppas det fortsätter åt det här hållet, inte nödvändigtvis så många timmar utan matning, men i alla fall fyra-fem. Skulle sju timmar bli det nya, skulle jag vara oerhört tacksam, men jag ska inte kräva för mycket av skrutten. Han är trots allt söt ändå :)




En frukt-ansvärt söt pojke som precis la a...

2012-02-17_12_02 (MMS)

En frukt-ansvärt söt pojke som precis la av en bajs. Dags att byta blöja igen!

Dumma mage

Jag tror inte min mage gillar mig. I och för sig tror jag inte resten av min kropp gillar mig heller, men magen är det som krånglat mest på sistone. Efter min "magsjuka" eller vad vi nu ska kalla det, kunde jag inte bajsa alls längre. Inte förrän jag tagit en laxertablett. Den verkade inte när den skulle, utan först när jag var på väg hem från BVC. På bussen blev jag sååå nödig att jag trodde jag skulle bajsa ner mig. Lyckligtvis lyckades jag hålla mig tills jag kom hem, och då... Ja, laxerande efter en vecka utan att ha kunnat bajsa = mycket bajs.

Idag har jag återigen kramp i magen. Vill bara fisa, fisa, fisa, men lyckas inte särskilt bra. Jag fattar inte varför magen ska krångla så hela tiden. Vad ska jag göra liksom?

Och nej, det här var nog inte det roligaste inlägg jag skrivit, men vill du inte läsa; låt bli.

Dagens BVC

~*~
Vikt: 5470gram
Längd: 60,7cm
Huvudomfång: 40,5cm
~*~



Min lille fis har lugnat ner sig lite i växandet, "bara" 12mm på två veckor. Dock går ju vikten stadigt uppåt, och han blir lite tjockare, inte bara längre :) Fick även fylla i en liten enkät med frågor om hur jag mår, och jag mår ju faktiskt bättre numera än under graviditeten. Både fysiskt och psykiskt. Nu har jag ju min lille skrutt som håller mig uppe och igång, och gör livet värt att leva även om jag ibland knappt får sova.

Nästa gång det är dags för BVC är nu inte förrän om en månad, och då är det dags för vaccination... Undrar om skrutten ogillar sprutor lika skarpt som sin mamma, eller om det går finfint? Hoppas givetvis på det sistnämnda, och att han kanske inte förstår så mycket vad det är som händer. Alltid lättare om man kan ignorera nålen.

Alla stjärtans dag

Igår fick man se massa bilder på andras firande på Facebook. Det var bilder på blommor, choklad, statusuppdateringar om vad pojkvännerna/sambos/äkta makarna hittat på för sina kvinnor. Jag kan säga, att det inte bara var en och annan singeltjej som lär ha varit lite sotis, utan även jag var avundsjuk. Utav någon anledning, lyckas jag aldrig bli tillsammans med de där romantiska killarna, inte ens sådana som ger en vardagsromantik. Själv är jag en sucker för romantik, älskar filmer där killen gör helt underbara saker för just sin tjej. Skulle själv vilja bli lite bortskämd, överraskad...

Så gårdagen var väl lite utav en besvikelse. Inte för att jag förväntat mig något, hade bara bett om en städad lägenhet, senast till min födelsedag, men ändå. Lite hoppades man väl ändå, på en blomma eller något annat litet. Var istället på A6 och köpte strumpbyxor samt leggings. Kikade i lite andra affärer. Jag köpte lite choklad till oss, sambon betalade för maten vi åt där. Sedan följde jag och skrutten med honom till beroendemottagningen där han skulle hämta medicin. Kollade på en helt skum, rätt kass film hemma, och åt vitlöksbaguetter som vi inhandlat på Willys på vägen hem.

Ja, det där var min Alla Hjärtans Dag. Visst var din dag mer romantisk?

Såhär gör man...

...när man ska lyfta på huvudet för att se vem som var elak nog att lägga en på mage i babygymet









Fingrar är mums


Undrar om jag ska stoppa mammas finger i munnen igen?



Ska jag tröstäta lite mitt på dagen, en må...

2012-02-13_14_02 (MMS)

Ska jag tröstäta lite mitt på dagen, en måndag, bara för jag inte kan gå riktigt..

Höftproblem

Ibland känner jag mig extra gammal. Man har ju redan börjat känna av att man bara blir äldre på vissa sätt, men ibland känner jag mig gammal-gammal. Som en tant. Inte bara det här att man tänker "det var bättre förr", eller "dagens ungdom", utan det är även mina höfter som gör det. Speciellt den högra.


Var ute på promenad igår, gick ner mot stan, träffade en kompis och promenerade runt Rocksjön med honom. Ja, och skrutten i barnvagnen såklart. Runt halvvägs runt sjön, började jag få ont i höften. Känns som man måste halta lite grann för att det ska göra mindre ont. Jag envisas med att jag ska fortsätta gå, ändå till Kilalléns busshållsplats, för att ta bussen hem därifrån. Nu i efterhand tänker jag att jag inte borde envisats. Jag har sjukt ont i höften idag också. Det vill inte gå över! Istället gör det till och med ont att ställa sig upp. Normalt, när jag får ont i höften, brukar det gå över efter ett par timmars vila. Som längst över natten. Inte denna gången. Jag kan fortfarande inte gå normalt, och då är jag ändå bara hemma. Hade tänkt åka till A6 för att köpa leggins och kika lite, men det lär inte hända nu...


Jag blir så trött på mina höfter ibland. Javisst är de bra att ha, men kan de inte sluta krångla? Visst, det var ett bra tag sedan jag hade såhär ont senast, men ändå. Helst skulle jag slippa problemen helt. Tror inte någon vill ha problem med sådant som gör att de inte kan göra vardagliga sysslor, inte kan hitta på sådana enkla saker som att kika i affärer, eller bara gå mellan två rum hemma.

Dålig på uppdateringar

Jag vet, jag vet, jag suger på att uppdatera bloggen ibland. Typ senaste veckan... Jag har varit sjuk, inte orkat, inte känt för det, inte hunnit... Ska försöka bli bättre på det, men ibland har jag bara totalt hjärnstillestånd och kan knappt tänka. Då är det inte lätt att komma på saker att skriva om. Känns så tråkigt att bra beskriva sin dag steg för steg, för jag har ett rätt tråkigt liv... Händer ungefär samma saker varje vecka.

Dålig i magen

Ja, som synes har jag inte mer än skickat nåt mms till bloggen på några dagar. Har både sovit extremt dåligt och varit urusel i magen. Har inte en aning om vad det var för något, men verkar inte som magsjuka i alla fall. Ingen annan i hemmet har fått det, bara jag.

Började med en extrem kramp i magen som gjorde att jag knappt kunde sova natten till onsdagen. När lillen faktiskt ändå sov hyfsat. Dålig timing. Krampen blev bara värre och värre, och jag trodde det berodde på gaser. Blev rätt irriterad till slut, för jag var som vanligt sjukt trött. Sen satte magen igång på riktigt. Bajsade som sjutton. På förmiddagen spydde jag upp det jag åt; två smörgåsar med vatten till. Lyckades inte behålla det i magen mer än ett par minuter. Tänkte att jag åkt på magsjuka, men kunde inte förstå var det kom ifrån, eftersom jag inte varit ute ur lägenheten sedan i söndags.

Vågade sedan inte äta mer under tiden jag var ensam hemma med skrutt, och inte heller orkade jag gå till affären för att köpa något nyttigt för magen att äta. Magen fortsatte jäklas, och seriöst, så bajsade jag mer under onsdagen än jag normalt gör på en hel vecka! Fattar inte var allt kom ifrån, det var som en "total uttömning of the tarmsystem". Verkligen TOTAL, tror inte jag behöver måla upp bilder för att ni ska förstå vad jag menar. På något vis lyckades jag ändå ta hand om skrutten, även om det var en aning jobbigt. Hans pappa fick köpa med sig skorpor och Proviva hem på väg från jobbet, och det var vad jag lyckades få i mig både onsdag och torsdag.

Igår lyckades jag på något vis fisa ner mina byxor. När jag precis ammat. Fick lite panik och fick snabbt lägga ifrån mig lillen. Jag säger då det, det är absolut ingen hit att ta hand om en bebis ensam när man är så dålig i magen som jag varit! Knappt någon sömn för man har honom på nätterna och han sällan sover bra, och sedan har man hela dagen med honom också. Kändes som jag aldrig skulle få vila ut, men lyckades få honom att somna runt två timmar runt lunch igår, och samma sak i förmiddags. Tack och lov för det, har ju fortfarande lite kramp, men annars känns det bra. Inte konstigt man blir dålig när man aldrig får sova ordentligt.. Kroppen tål inte hur lite sömn som helst, hur länge som helst. Suck.

Någon försöker äta upp sina händer trots a...

2012-02-10_11_32 (MMS)

Någon försöker äta upp sina händer trots att han just fått mat.. :p

En sjuk mamma med skrutt sovandes på mig. ...

2012-02-09_13_23 (MMS)

En sjuk mamma med skrutt sovandes på mig. Är dålig i magen och har inte orkat sätta mig vid datorn och blogga, när jag hade tid igår gick jag och lade mig istället. Lika bra det, magen gör O N T!

Och min lille gullunge kollar på när mamma...

2012-02-06_14_42 (MMS)

Och min lille gullunge kollar på när mamma lagar mat :-) Hans pappa mobbar honom för hans mössa som han har på sig för att vi oljat in huvudet på (han har lite skorv) mössan är visserligen ful, men lillen är ju söt ändå!

Matlagning på G, kyckling, ris å massa grö...

2012-02-06_14_23 (MMS)

Matlagning på G, kyckling, ris å massa grönsaker!

Sömnbrist drives you nuts

Visst hade jag räknat med alldeles för lite sömn när bebis kommit. Tror att de flesta är väldigt medvetna om att man inte får sova lika mycket när man har en ny liten varelse hemma. En som har sina egna tider och även bestämmer resten utav familjens tider. Någon som vill ha mat och ny blöja med hyfsat jämna mellanrum. Någon som äter bra mycket oftare än en själv.

Men, så lite som jag fått, hade jag på sätt och vis ändå inte räknat med. Vissa dagar kan jag knappt stå upprätt, ögonen går i kors och huvudet bultar. Jag blir grinig, lättirriterad, slö och orkeslös. Känns som jag klagar på allt, och ibland blir jag rädd att det ska gå ut över lillen. Tidigare i denna veckan sov jag till exempel i snitt tre timmar/dygn. Jag trodde seriöst jag skulle bli galen! Sen fick jag förra natten någonstans mellan fem-sex timmar totalt (lillen sov första vändan nästan 4,5timme! Första och enda gången än så länge...) och kände mig nästan välsignad, fattade knappt att det var sant och kände mig en stund nästan helt utvilad. Men, inatt var det dags igen... Ingenting varar för evigt, och det blev runt två-tre timmars sömn igen. Då sambon är hemma idag, lämnade jag lillen till honom vid tio i åtta imorses, och sov ungefär 1,5 timme till. (sambon sover på soffan i vardagsrummet eftersom jag inte klarar av att han luktar massa rök, eller att han snarkar något öronbedövande och ger både mig & lillen ännu mindre sömn)

Jag hade inte räknat med mycket hjälp från sambon på nätterna, men någonstans hade man ju hoppats på mer... Han slocknar som en stock på kvällarna, och går sedan inte att väcka. De dagar han jobbar sover han runt sex-sju timmar i sträck, och när han är ledig; mellan åtta-tio timmar. Dessutom kan han ibland somna en stund på eftermiddagen, beroende på vad han gjort i övrigt. Jag tycker det känns fruktasvärt orättvist. Han säger bara att han "faktiskt jobbar om dagarna", precis som om det inte är ett mer än heltidsjobb att ta hand om lillen. Jag hade gärna jobbat lite jag med, men lillen behöver mig. Vet emellanåt inte vad jag ska ta mig till med det hela. Känner mig dessutom stressad för att inget blir gjort här hemma. Det är smutsigt, stökigt... Känns som jag ibland bara plockar och plockar men det inte blir någon skillnad. Han ser inte skiten på samma sätt som jag gör.

Önskar någon kunde komma och hjälpa mig. Antingen låta mig sova mer om nätterna, eller städa ordentligt. Har gått så långt att jag sa till sambon, att jag önskar mig en HELT städad lägenhet antingen till Alla Hjärtans Dag, eller i födelsedagspresent. Vilket som, bara det blir rent och utan saker liggandes överallt. Och då menar jag verkligen rent, är normalt mycket petigare med det än vad jag orkat de senaste månaderna. Uääääää, som lillen säger ibland!

Lillen kollar på tv, och verkar rätt fasci...

2012-02-05_14_07 (MMS)

Lillen kollar på tv, och verkar rätt fascinerad av barnprogrammen. Bra sätt att underhålla honom en stund om man tex behöver gå på toa :-) i alla fall så länge han inte är massa grinig!

Haha, skrutt har somnat på soffan, på sin ...

2012-02-05_12_22 (MMS)

Haha, skrutt har somnat på soffan, på sin pappas täcke :p får se hur länge han sover där, tror han kommer bli hungrig snart..

Puss in Boots

Igår var jag på bio med syster-yster. Första gången hemifrån utan lillen i släptåg, och det kändes enormt konstigt! Jag är så van vid att ha honom med mig överallt, först låg han i magen och sprattlade, och de senaste sju veckorna har han följt med överallt i vagnen. Jag fick nästan lite dåligt samvete för att jag lämnade honom, kände mig som en dålig mamma för att jag var iväg i nästan tre timmar.

Jag lämnade honom inte ensam i alla fall, hans pappa var hemma, plus att jag bett min mamma att komma och hjälpa till. Tyvärr litar jag inte på att sambon kan ta lillen ensam i några timmar, speciellt inte kvällstid. Och se, hur rätt jag tänkte! Mamma sa att han somnat nästan direkt, medan lillen däremot var vaken större delen utav tiden jag var borta. Så mamma satt och gick med skrutt, medan sambon sov på soffan. Gick knappt att väcka honom när jag kom hem ens, lyckades precis få honom att ställa sitt alarm bara (han jobbar extra idag).
Så jag är tacksam att mamma ställde upp, sent en fredag kväll. Hon hade till och med lyckats få lillen att somna i sin egen säng, där han sov till två-tiden. Jag var hemma vid kvart över tolv, då satt mamma vid hans säng med honom. Gulligt :)

Det var i alla fall väldigt trevligt att komma hemifrån lite, och göra något med bara syrran. Även om jag knappt kunde sluta tänka på, och oroa mig för, lillen. Men min syster är väldigt trevlig! Och filmen; Mästerkatten , var både söt och rolig. Lite blandade sagor i handlingen, och massa söta kissekatter :)

Dagens BVC

~*~
Längd: 59,5 cm
Vikt: 5125 gram
Huvudmått: 40 cm
~*~



Idag var det dags för det första allmäna läkarbesöket efter läkarkollen på BB. De har en rutinkontroll mellan 6-8veckors ålder, och idag ligger lillen exakt däremellan, han är sju veckor på dagen idag!
Allting såg bra ut, men han har en tendens att vilja vrida huvudet åt vänster, vilket tydligen kan bli ett problem. Eftersom bebisars skallben är mjukare och huvudet fortfarande kan omformas, fins det en risk att det blir fel format om han inte börjar ligga mer på höger sida också. Läkaren undrade vad det kunde bero på att det var just vänster, och tja, svaret varnog ganska enkelt... Jag sover på lillens vänstra sida och det verkar vara en trygghet för honom att hålla koll ditåt. Så förslaget - byt sovplats ibland. Får väl göra det om vi inte lyckasfå honom att ligga mer på höger sida annars.
I övrigt, är allt fortfarande tip-top med lillen, hjärta, syn, utveckling... Tog dock ett tag innan läkaren fick ett leende, mest ville lillen bara skrika åt honom.

Besvär av mjölkersättning?

Igår provade vi mjölkersättning för första gången. Inte för att jag tänkt sluta amma än, utan för att det kan vara bra att kunna mata skrutten med det om jag t.ex blir sjuk, om han ätit så mycket att det inte finns mer för tillfället (har hänt, hände igår, han hade ätit på mig med mindre än en timmes mellanrum större delen av dagen) eller om jag måste iväg en stund.

Han åt duktigt från flaskan, som om han gjort det hur ofta som helst. Somnade gott som vanligt och sov ungefr lika länge som vanligt, kanske lite längre. Men, här kommer problemet. Bekymret, oron, vad vi nu ska kalla det...

Imorses kräktes skrutten som fan! Och då menar jag verkligen rejält mycket, det bara kom och kom mer. Lite gulaktigt i färgen, så inte vanlig bröstmjölksuppstötning. Då undrar jag, om det kan bero på mjölkersättningen? Det verkade på läkaren på BVC som att det inte borde vara det, utan vi ska testa igen. Lillen verkade inte må dåligt på annat vis, ingen feber, åt sedan som vanligt... Är det någon som har erfarenhet av sådant här?

Namn

Idag har det till slut bestämts andranamn till lille skrutt. Det har tagit ett tag att hitta något, och komma överens, för mig och hans pappa. Men idag föll det sista på plats. Sambon ville ha Dante, vilket jag okejade om han även fick heta Léon. Så nu har lillen inte bara ett namn, utan tre! Julius Dante Léon.

Julius betyder ung, eller skäggfjun (typ). Inte de roligaste betydelser, men det namnet fastnade snabbt efter förlossningen.
Dante betyder bestående, eller varaktig. Bara de två första namnen tillsammans blir i princip bestående skäggfjun, haha! Då måste vi ju ha något lite mer kraftfullt till...
Léon betyder mäktig som ett lejon, och väger upp vad gäller namnens betydelse. Tycker dock fortfarande att Julius är finast!


MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0