Idag är det premiär för att åka vagn utan ...

2012-04-30_14_17 (MMS)

Idag är det premiär för att åka vagn utan liggdelen. Istället är det säkerhetsbälte och åkpåse som gäller nu när liten börjar bli så stor. Väldigt spännande när man ser så mycket mer än vanligt, men lite mindre lättroad verkar han också.

Tror det får bli en promenad

Det är himla fint väder idag. I alla fall här i Jönköping, för de som inte märkt det.

Lillens pappa ska hämta ut mediciner idag, så jag änkte att jag och lillen ska följa med så vi kan ta en sväng förbi a6. Eller åtminstone IKEA. Behöver lite fler krokar att hänga över dörrar. För tillfället ligger mina använda-men-inte-tillrcäkligt-använda-för-att-slänga-i-tvätten-kläder över lillens säng. Han har visserligen ännu inte börjat sova i den, men det ser inte bra ut. Måste kunna hänga upp dem nånstans, och då är sådana krokar bra att ha. Har sådana i badrummet för att hänga handdukar o.dyl. på, men de räcker inte till kläder också.

I vilket fall. Eftersom det är så fint väder tänker jag försöka övertyga puckot (haha) här hemma att vi ska promenera dit bort. Vi kan alltid ta bussen hem, men lite motion vill jag ha! Den här "mammamagen" måste väl börja försvinna någon gång...

 
En till sån här bör vi införskaffa!

Så mycket dag!

Idag känns det som det finns ovanligt mycket dag. Alltså, som att dagen är mycket längre än vanligt. Räcker till mer än vad jag är van vid. Som att med tanke på allt som hunnits med, borde det sart vara läggdags.

Vi har varit på tipspromenad runt Rocksjön. Gått och köpt pizza - ätit pizza. Kollat på film; Skönheten och odjuret. Fikat lite kladdkaka med chokladgrädde och belgisk choklad. Diskat. Allt detta till klockan halv fyra. Ändå klev vi ur sängen närmare tio. Helt sjukt! Har vi fått extra många timmar idag eller?

Idag har vi varit på tipspromenad. Senast ...

2012-04-29_12_15 (MMS)

Idag har vi varit på tipspromenad. Senast hade ingen av oss alla rätt, men vi hoppas på bättre lycka denna gång! Känns åtminstone som det gått bättre, det jobbigaste är väl sportfrågor.. Inte riktigt min grej. Så nu väntar vi på pizza och på bussen, så ska vi hem och äta. Vågade mig på att mata skrutt längst in i hörnet på pizzerian iaf, ingen som såg! Vill inte riktigt flasha brösten för folk..

Ullaredsshopping är dyrt

Egentligen är Ge-Kås rätt billigt. Åtminstone vissa varor, och om man inte köper mängder på en gång. ock blir det ju lätt så att notan flyger i luften när man är där. Det finns så mycket sött, fint, billigt etc., att man köper på sig mängder.

Jag och lillen var där med min syster Ina som nyligen fått sitt körkort (grattis!). Tänkte det var trevligt att passa på när vi ändå var i trakterna. Tror det är ungefär två mil från min pappa och dit... Tänkte jag kanske skulle köpa något litet, ett par plagg till lillen eller så, men slunotan för Ge-Kås hamnade på drygt 2000 kronor! Okej, 230 var reserverat till syrran som ville ha ett minneskort och strumpor. Resten blev för mina pengar. 80kronor lades på lillens pappa, till kalsonger. 400 för kläder till mig. Ungefär en hundring på annat. Resten, ja resten, lades på saker till lillen. Mest kläder i större storlekar; 80-86, eftersom jag inte vet när vi kan åka dit igen, om det alls blir i år. Så, jag planerade långt i förväg och köpte kläder till ett-årsåldern. Födelsedagspresenter och julklappar. Ett par leksaker, filmer och sånt där. Så jag är ganska good to go redan, 7,5 månad i förväg. Snacka om tidig planering! Dock lika bra det, blir det inte så dyrt när december närmar sig. Bättre att sprida ut kostnaderna över året om man kan :)

Meeeeeen. Jag hade verkligen velat shoppa så mycket mer!

Gröt is the shit!

Senast vi var på Bvc fick vi ju ett litet tips. Eftersom lillen blivit fyra månader, får han numera lov att äta gröt. Då jag vill dra ner på amningen också, så sa sköterskan att det är bättre med gröt än ersättning om vi bara skulle byta ut ett mål om dagen. Kvällsmålet.
Sagt och gjort, i fredags förra veckan började han få banangröt som sista mål innan läggdags. En portion gröt, sedan bröstet i sängen för att somna gott. Och ja, jag älskar gröt! Typ... Lillen slocknar hyfsat snabbt, rejält, och länge. Numera ligger hans första sovperiod på nästan fem timmar, så jag brukar lyckas sova fyra-4,5timmar i sträck första vändan. Ni som inte fattar hur det varit, lär inte heller fatta hur underbart det är. Hur mycket piggare man känner sig. Hur mycket mindre lättirriterad man blir. Det är helt enkelt underbart! Resten av sovvändorna är dock för hans del två timmar, så där blir mina sovvändor mycket kortare, men det gör inte längre lika mycket.

All denna tid har lillen bara varit så hungrig. Nog för att jag har mycket mjölk, men den verkar inte mätta ordentligt. Gröt is definitely the shit! Ni andra som har problem med era ammande barn att de sover dåligt, testa om gröt funkar som nattningsmål för dem också. Trodde aldrig jag skulle få lillen at sova såhär innan jag började med det!

Vi är lite slappa och har inte gått ur sän...

2012-04-27_09_57 (MMS)

Vi är lite slappa och har inte gått ur sängen än. Blev väldigt sent igår, hemma vid halv elva och i säng först ungefär en timme senare. Så, min älskade skitunge sitter på min mage och viftar med fötterna. Kanske dags att gå upp på riktigt snart?

Utan dator blir mms

Jag vet att det bara bkivit mms till bloggen senaste dagarna. Jag är ju i Falkenberg hos min pappa (eller ja, på landet utanför Falkenberg då..) sedan i lördags kväll, och har ingen dator. Syrrorna sitter mycket med sina mac:ar, men de här datorerna är inge bra. Sega. Så nej, jag har inte direkt lånat dem. En snabbis förut har jag lånat Inas dator, och nu. Så, blir ett snabbt inlägg. Gulle-Julle börjar bli lite kinkig här nu och vill nog att mamma leker lite med honom. Eller busar. Eller matar lite snart kanske?

Ja, har inte gjort supermycket här nere i alla fall. Gått ett par promenader, ätit lunch med pappa på stan, fikat med Jeanette samt hälsat på hos hennes mamma, umgåtts med familjen... Tvättat lite, ätit mycket. Tja, det är väl ungefär det jag gjort. Kanske blir en sväng till Ullared och Ge-Kås med Ina imorgon då hon slutar tidigt och det inte verkar som om jag lyckas ta mig hem.

Sambons mamma körde oss till Borås i lördags, där åkte vi med pappa och hans fru resten av vägen. Sambons mamma skulle hämtat oss, men det strular. Hon ska inte längre till väninnan i Varberg hon skulle hälsat på först, och tycker då att vi ska ta tåget. Med alla saker vi har med oss. Okej att hon i så fall åker ner och möter upp oss, men det är för mycket saker för att bära med sig så. Jag vill inte ta tåget med en fyra-månaders bebis heller för den delen. Så, just nu vet jag inte hur vi ska ta oss hem. Sambon försöker lösa det, men det är inte så lätt när ingen av oss har körkort. Eventuellt kan jag åka med syrran och en kompis till henne från Borås till Jönköping på lördag, men vi ska ju ta oss till Borås då.. Jaja, tur att jag inte har några tider att passa förrän nästa BVC-tid, och det är några veckor dit.

Lillen får sitta i barnmatstol här hos han...

2012-04-25_16_57 (MMS)

Lillen får sitta i barnmatstol här hos hans morfar. Det går riktigt bra så länge han har en handduk omkring sig, annars glider han ner en aning. Lite stort utrymme för någon som inte är helt hundra på hur man sitter än.. Dock kul för honom att kunna vara med i samma höjd som de vuxna när vi äter :-)

Tänkte bara testa om det går att lägga upp...

img_20120424_193 (MMS)

Tänkte bara testa om det går att lägga upp instagramfoton på bloggen

Min glada lilla fis! Vi ska iväg och lunch...

2012-04-24_13_43 (MMS)

Min glada lilla fis! Vi ska iväg och luncha med Jeanette på stan i Falkenberg nu :-)

En glad pojke ligger på soffan och drar si...

2012-04-22_13_49 (MMS)

En glad pojke ligger på soffan och drar sig själv i byxbenen. Han försöker verkligen vända sig också, men det är lite dåligt med plats i soffan. Jag har benet i vägen för att han inte ska rulla ner på golvet.

Någon har somnat gott i bilen efter att ha...

2012-04-21_17_08 (MMS)

Någon har somnat gott i bilen efter att ha druckit lite pärondryck. Vi är på väg till Falkenberg, jag och skrutt. Ska vara hos pappa/morfar ett par dagar, umgås med den sidan av min familj :-) min pappa som kör, lite svårt för mig som inte har varken körkort eller bil. Ska bli spännande att se hur det funkar för skrutt att sova borta också.

Dagens BVC

~*~
Längd: 65,4cm
Vikt: 6790gram
Huvudomfång: 43cm
~*~


Idag pratade vi lite om det faktum att jag vill dra ner på amningen, då alla vänner och bekanta med små barn sagt i princip samma saker. De som ammar, har barn som sover dåligt. Vaknar ofta på nätterna och sover lite oroligare. De som ger ersättning, speciellt från tidig ålder, verkar mer ha barn som sover ordentligt och har rutiner. Så ja, jag vill dra ner på amningen så lillen förhoppningsvis börjar sova bättre på nätterna.
Tyckte att jag kunde börja ge honom mer ersättning istället (han får en flaska ibland på nätterna) men sköterskan sa att det var bättre att ge honom gröt. Så, nu är gröten inköpt, så ska han börja få äta det som sista mål innan sängdags. Får se om det funkar. Hoppas hoppas!

I den här pyjamasen ställde han sig på ett...

2012-04-19_21_03 (MMS)

I den här pyjamasen ställde han sig på ett knä i mitt knä. Gulligt, nästan som han försökte fria till mig :-) Och självklart vill jag dela mitt liv med den sötaste jag vet! att han blundar beror på att han inte gillar blixten på min telefon, men det är för mörkt för att fota utan.

I drömmarnas trädgård

Gulle-Julle verkar ha fått en riktig favorit bland barnprogrammen. När "I drömmarnas trädgård" kommer på, sitter han och viftar och har sig, ibland halvt tokig. Verkar som det är en klar favorit. På sätt och vis kan jag väl förstå det, det är mycket färger och riktar sig till väldigt små barn. Berättaren låter oftast rätt glad och så med. Figurerna i serien har roliga namn och ser lite knasiga ut. En f.d. arbetskamrat kallade serien för "crack för småbarn". Undrar om det inte kan vara lite så?

Hängselbyxorna känns lite stora.. Inte i b...

2012-04-18_16_13 (MMS)

Hängselbyxorna känns lite stora.. Inte i benen, men upptill, de ser så lösa ut när han sitter. Han är riktigt pratsjuk just nu, och det är så mysigt att lyssna till. Kanske pratar han om hur spännande det var att åka bil? En mycket vänlig arbetskamrat har lånat ut sig babyskydd då vi ska till Falkenberg om några dagar, så vi passade på att storhandla på maxi också. Lillens farmor som körde.

Skillnaden mellan gråt och gråt

Överallt man läser får man höra det. Det känns som alla andra som är föräldrar säger det. Att man efter ett tag lär sig höra skillnaden mellan sitt barns olika gråtstilar. Att man lär sig vad de olika gråten betyder. Jag gör inte det. Betyder det att jag är en dålig förälder?

Lillen är precis över fyra månader, men inte sjutton vet jag vad han vill när han gråter eller skriker. Det enda jag vet är att det är något utav flera alternativ; han är trött, han är hungrig, han vill ha uppmärksamhet, han är uttråkad, han har ont. Blöjan verkar han inte bry sig om. Den får man själv kolla emellanåt för han säger inte till om den är full.
Dock vet jag i princip aldrig vad det är han vill när han "gråter". Jag märker att han är trött när han börjar gnugga sig i ögonen. Jag kan fatta att han borde vara hungrig om det gått mer än två timmar, speciellt om det någon gång lyckas gå tre-fyra. Uppmärksamhet kanske han vill ha om jag håller på med något annat. Men ibland grinar han bara. Grinar och grinar och grinar. Och jag vet inte vad han vill.

Kan verkligen alla föräldrar höra skillnaden mellan gråt och gråt på just sitt barn? Kan ni det?

Såhär glad är man när man får smaska morot...

2012-04-16_10_52 (MMS)

Såhär glad är man när man får smaska morotspuré! Mums-mums! När mamma inte är tillräckligt snabb med mer, blir man däremot lite grinig. Gick ändå oväntat bra för skrutt att äta det :-)

Tipspromenad och mat

Idag var jag på tipspromenad för första gången på måååånga år. De har börjat med sådant runt Rocksjön nu, med start idag. Tydligen Korpen som anordnar det, men jag har inte en aning om vad man kan vinna... Stod inget om det. Vad som mer var dåligt, var att det absolut ingenstans stod att det kostade något. Inte ens framme vid bordet där man hämtade tipskupongerna. Nu var det ju inte som att det var jättedyrt, men de borde ju åtminstone informera om det. För de som är intresserade, så kan man starta varje söndag fram till midsommar mllan 9:30-11:30, till en kostnad utav 20 kronor. Kan nog hända att vi går ett par gånger till ändå, för skojs skull.

Efter rundan, åkte jag, Gulle-Julle, hans pappa och mina systrar J och S hem till syster S. Där bjöds det på mycket god mat som dock sambon inte ville äta... Nyttigheter är inget för honom tyvärr, uan han klämde i sig en pizza. Vi andra åt kycklingfilé, champinjoner och squash i ugn, matvete och sallad. Gottgottigottgott. Och nyttigt. Tur det när efterrätten blev så onyttig... :p Den nya Frödinge kladdkakan med chokladgrädde och riven choklad, samt ostkaka med blåbärsglass. Nom nom!



Jag och min sötnos hos S idag :)

Den här sovande lilla fisen blir idag fyra...

2012-04-15_16_16 (MMS)

Den här sovande lilla fisen blir idag fyra månader! Han börjar bli stor :-)

Leg? På mig?

Blev helt ställd igår. Jag tänkte jag skulle testa min tur, och köpa ett par lotter bara för skojs skull. Se om jag hade någon tur (självklart hade jag inte det, men men). När vi svängde förbi på Willys för att inhandla lite annat som behövdes, så passade jag på i förbutiken. Döm av min förvåning när kassörskan bad mig visa leg! Jag, helt paff, bara tittade på henne och sa att "jag är 28, jag brukar inte ha med mig leg".
Hon började babbla på om att hon måste få se det, pekade på en skylt och förklarade att hon måste kolla leg om man är under 25. Inte det är jag ju heller?! Sen var det tjat om att hon hade åkt på det om det varit från Lotteriinspektionen. Ja... Men jag är fortfarande inte under 25? Jag hade med mig Gulle-Jullei vagnen. Till slut fick jag de där lotterna ändå, men shit...

Sen när ser jag ut att vara under 18? Är det så stor skillnad bara för att jag går osminkad?

Jag vet inte riktigt vad det är han berätt...

2012-04-12_16_34 (MMS)

Jag vet inte riktigt vad det är han berättar om, men emellanåt ser det ut som det är nåt allvarligt. Självklart är minst en hand i munnen hela tiden också. Mitt förkylda lilla charmtroll! Stackaren har jobbig hosta och emellanåt rinner näsan. Kanske det han pratar om?

Igår kom paketet från Ellos. Lite mer kläd...

2012-04-12_10_01 (MMS)

Igår kom paketet från Ellos. Lite mer kläder till lilla hjärtat när han vuxit ur 62. Nu bör han nästan ha allt som behövs i 68 :D Längtar redan, han har en del söta och tuffa kläder där med. Iofs är de flesta babykläder riktigt söta eller tuffa :p

Ursäkta...

Ni som faktiskt läser, får ursäkta mig. Jag vet att uppdateringarna varit rätt dåliga på sistone, men det beror på att jag inte hinner sitta vid datorn särskilt länge, plus att jag inte får sova. Skrutten sover oerhört dåligt igen, ett par dagar verkade det som han höll på att lära sig sova bättre, men det vände. Några nätter vaknade han i alla fall bara två gånger/natt, fast han ville gå upp senast åtta på morgonen också. Nu är det återigen max tre timmar i sträck han sover första vändan, sen max en timme åt gången. Klarvaken mitt i natten. Det han sover, sover han oroligt. Ligger och vrider och vänder på sig, och sparkar & fäktar. Kastar huvudet fram och tillbaka.
Så även dagtid. Han är rätt kinkig större delarna av dagarna nu, och kräver att bli underhållen nästan hela tiden, för han är väl trött, men verkar inte kunna somna.

Ja, så vi får väl se när jag har mer tid och ork att faktiskt skriva något, mer än att skicka ett mms till bloggen då och då.

Idag verkar skrutten ha upptäckt sina fött...

2012-04-09_16_59 (MMS)

Idag verkar skrutten ha upptäckt sina fötter. Han tar tag i tårna och skrattar lite grann, hur sött som helst!

Egentid

Tänk vad ens prioriteringar är annorlunda numera. Förr hade egentid för mig enbart betytt att kanske läsa en bok, se en bra film, äta något gott, fixa i ordning sig själv ordentligt.. Sådana saker. Numera har det här med egentid utökats. Nu, när jag är ensam hemma en stund (lillen är ute i vagnen med sin pappa, han var trött men verkade inte kunna somna) så har jag istället diskat, dammsugit, torkat bord, kokat flaskor/nappar... Lugnt och tyst, utan att någon stört mig eller jag behövt oroa mig för att lillen ska börja skrika. Bara det är otroligt skönt ju! Sen att jag får en liten stund vid datorn för mig själv också, det är bara ett plus i kanten.

Undrar bara när de kommer hem? Sambon brukar ju inte direkt gilla att vara ute och gå, får aldrig med mig honom när jag vill ta en promenad...

Här görs det påskiga muffins, med gul fros...

2012-04-07_19_50 (MMS)

Här görs det påskiga muffins, med gul frosting på. Har dock inga fancy verktyg för att få det snyggt, men det är väl smaken som räknas eller? :-)

Kärt barn har många namn

Några utav min sons alla smeknamn:

Fisen/Lillfisen/Mammas lilla fis/Sötfis

Skrutten

Charmtroll/Trollet/Charmknutte

Hjärtat

Älskling

Sötnos/Sötis

Gulleplutt/Gullunge

Skitunge/Bajskorv (med glimten i ögat såklart!)

Min lille prins

Mammas ängel

Korven (på sistone av att han korvar sig så när man t.ex. ska byta blöja)

Plutten



Vad kallar ni era små för?




Gulle-Julle, sötaste jag vet!

Rivsår på näsan

Skruttens naglar växer lite väl fort. Känns som man klipper dem ett par gånger i veckan, och ändå lyckas han riva en flera gånger om. Gräva in naglarna lite här och där på en. Näsan var senaste stället jag fått ett rivsår på. Rätt synligt också, har till och med kunnat se det ur ögonvrån själv. Annars brukar jag få en hel del rivsår på brösten, då han ofta trycker in naglarna när han äter av någon anledning.

På sistone har han även alltmer ofta börjat stoppa in sina händer i munnen på en och gräva runt med fingrarna. Han drar i läpparna och tänderna. I kinderna, och nu försöker han även dra i ens ögon (?!). Håret slits det också rätt friskt i. Läste någonstans att små barn uttrycker sin kärlek genom att dra i just t.ex. ansiktet och håret på sina föräldrar, och visst är jag glad om det nu är så att det stämmer, för fy sjutton vad han måste älska mig i såna fall! Tur att det oftast inte gör så ont ändå, och, mamma älskar dig också skrutten!

Dumma hals

Bara för det tänker jag klaga lite. Min hals är helt bajs, typ. Rosslig och hostig, med en viss del slem. Har varit nära på att tappa rösten ett par gånger idag, men än så länge finns den kvar. Kanske imorgon då, om jag har otur? Tur för vissa andra, som slipper höra mitt "tjat" i så fall... Själv hoppas jag på snabb bättring, var ett tag sedan jag var helt frisk nu. Skrutten har ju sovit något bättre de senaste dagarna, vilket såklart gör att jag får sova lite mer. Borde jag inte bli frisk snart då? Kom igen, kom igen immunförsvar!

Lite shopping

Idag har jag beställt efter ett par saker från Ellos. Dels en väska syster ville ha, en lite 18-årspresent/försenad julklapp typ. Dels ett jättesött set till Julius. Skulle kunna köpa hur mycket som helst till honom om jag bara hade råd, men han kommer ju ändå växa ur det mesta rätt snabbt. Blev beställt i storlek 68 i alla fall, då han kommer behöva lite mer kläder när han vuxit ur 62:orna. Visst är det sött? 299kronor i ordinarie pris för hela kitet, med en rabatt jag hade betalar jag knappt 200:-

Feberblackouts?

Är det bara jag som får en märklig känsla när jag är febrig? Eller inte ens nödvändigtvis knappt har någon feber, men känner mig allmänt febrig i kroppen?

Emellanåt känns det som jag får små miniblackouts liksom. Kommer inte på något bättre vis att förklara det, men det känns ungefär som att jag bara försvinner under bråkdelen av någon sekund. Som att det typ blir helt tomt, svart i huvudet. Eller att jag blir snurrig. Kan inte förklara ordentligt, men skumt känns det allt.

I övrigt så liksom "krypbränner" det i kroppen. Febern har gått ner idag, men dessa märkliga känslor är ännu inte borta. Blä.

Min lille fis gillar tydligen att hångla m...

2012-04-02_21_08 (MMS)

Min lille fis gillar tydligen att hångla med min haka :o Det har varit vårt extra lilla mys ikväll, för även om det blir förbannat blött så är det rätt mysigt ändå. Knäppis! (ser btw ut som att jag bör göra nåt åt mina "polisonger" med :s)

Feber

Jahopp, så var det med att bli frisk. Var ju förkyld i förra veckan, men hann aldrig bli helt frisk, lite snuvig hela tiden. Häromdagen började det bli lite värre igen, och idag sitter jag med feber!? Feber, liksom, vad sjutton?!

Att jag är så förvånad beror på att jag i princip verkligen aldrig brukar få feber. Jag kan känna mig febrig i kroppen ibland när jag är sjuk, men tempen brukar inte ha gått upp. Någon enstaka gång ner, men i princip aldrig upp. Ändå har den nu då gått upp. En grad bara än så länge, men det är tillräckligt för att jag inte riktigt ska fatta vad som hände där. Så kan det tydligen gå när man lider utav extrem sömnbrist. Immunförsvaret är rejält nedsatt. Skit också.

Jaja, förhoppningsvis slipepr Gulle-Julle bli sjuk igen i alla fall!

Snurr, snurr på babymassagen!

Idag var det sista kurstillfället för babymassagen. Som vanligt började instruktören med att prata lite, och skrutt ligger och vänder & vrider på sig, nyfiket. Först vänder han sig på mage, vilket han gjort tidigare, så jag blev inte så förvånad. Jag lägger honom tillrätta på rygg där någon gång och plötsligt... Så snurrar han runt! Från rygg till mage och fortsatt till rygg igen! Det där var inte jag beredd på, för fem öre. Man brukar ju inte direkt själv snurra runt, runt på det viset, så varför skulle jag förvänta mig att han gjorde det? Lille fisen.

Var lite svårt att förska massera honom idag, då han fortsatte korva sig hela tiden. Det var vändningar hit och dit, händer överallt, envisa krypförsök... Huj, vad han börjar bli rörlig! Snart kanske, kanske han kan börja köra slut på sig själv på dagarna, så hans stackars mamma får sova lite om nätterna. (Ja, han sov mellan 23-02 inatt, somnade om närmare 03, sen fick jag ligga och hålla nappen i mun på honom för att han inte skulle vakna helt och börja skrika, ända tills vi gick upp - han pigg och glad som vanligt, jag med dunkande huvud och ögonen i kors.)

Hur som helst, så är han duktig, lilla hjärtat. Snart kanske han kommer på hur man kryper på riktigt också?




Lillen "läser" i sin mjukisbok

Lillens farmor tog en bild på mig och hono...

452 (MMS)

Lillens farmor tog en bild på mig och honom i lördags när vi var hos henne. Lillen är ju definitivt mer fotogenisk än sin mamma i alla fall! I övrigt så fick han träffa sin pappas mormor och morfar, det var både lite läskigt och spännande. Så mycket äldre människor hade han aldrig träffat förut! Till slut verkade de alla ha charmat varandra :-) Update: Tydligen går det inte att se bilden, vet inte vad som är galet med den :(

Nybadad

Nu är Gulle-Julle nybadad och fräsch igen! Så mycket som han spyr ner sig, borde man nästan bada honom ännu oftare. Dock sa de en-två ggr/vecka på BB och BVC, så vi gick förra veckan upp till två gånger i veckan istället. Onsdagar och söndagar är baddagar!

Ett år

För de som missat det, är det första april idag. En dag som är nästan som alla andra, förutom att folk försöker luras. Jag själv har aldrig varit bra på att hitta på aprilskämt, men förra året var det ändå en del som trodde jag narrades... Det är nämligen på dagen ett år sedan idag, som vi fick reda på att vi skulle få en liten fis! Då visste vi inte vad det var för någon fis, bara att någon var under jäsning i min mage. Idag vet vi att det är supersöta skrutt som fanns däri, men det är svårt att föreställa sig att han för ett år sedan bara var millimetrar.



Första beviset på skruttens existens!

Sånt som är för bra för att vara sant

Om något verkar vara för bra för att vara sant, så är det oftast det också. Vid den här åldern borde man vl ändå ha lärt sig det... Jag som var nästintill helt extatisk igår, över att skrutten sovit så gudomligt bra (jämfört med det vanliga). Vågade hoppas lite grann, att kanske var det dropparna som gjorde det, och han skulle fortsätta sova lika bra om man fortsätter med dropparna.

Ack, vad fel jag hade! Han somnade någon gång efter 23 igår kväll. Vaknade vid 02 inatt. Somnade knappt om. En liten stund först efter jag ammat, var halvvaken vid tre och somnade om lite grann när jag satt nappen i munnen på honom. Från fyra-tiden låg jag och höll nappen i munnen å honom. Vid fem gav jag upp och matade honom, han somnade till lite på bröstet. Vaknade när jag lade ner honom. Sen sov han inte mer. Trötta jag gick med honom till sambon i vardagsrummet,och tydligen sov skrutt cirka 40 minuter hos honom.

Jaha ja... Det var för bra för att vara sant. Eller ska vi hoppas på att det var ett tillfälligt bakslag?

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0