Varför sprutar det så?

Jag fattar inte. Hur lång tid tar det normalt innan bröstmjölksproduktionen anpassar sig efter hur mycket bebisen äter? De allra första dagarna efter förlossningen väntar man på att det ska komma mer, för det har knapt börjat komma något. Jag läckte inte överhuvudtaget innan lillen föddes.
När det väl kommit igång, verkar det inte vilja ta slut. Förut kunde han dricka tutten hyfsat "tom", så att det inte gick att få ut nåt mer. Nu finns det femtielva gånger mer i tuttarna än han äter. Varje gång han släpper i början utav amningen, sprutar bröstet. Och jag menar verkligen sprutar. Rätt ut. Vänster bröst var först ut, och sprutar numera två strålar åt gången. Höger är ännu "bara" en stråle. Och lillen blir nersprutad nästan varje gång. Varför blir det sådant tryck? När lugnar det ner sig?

Jag sover med amnings-BH med amningsinlägg i kuporna. Gör jag inte det, blir sängkläderna blöta utav bröstmjölk. Inläggen följer med dygnet runt, och behöver bytas ett par gånger dagligen. Efter amning kan jag fortfarande få till rejäla strålar med mjölk. Shit, jag fattar inte. Hoppas man slipper mjölkstockning bara, har fattat det som att det beror på att brösten blir för fulla?

Och stackars lillen, mjölk i ansikte, på huvud, kläder, händer... Vad som nu råkar komma i vägen för strålen. Jag försöker finslipa min teknik med handduken som skydd, men är inte alltid tillräckligt snabb. Börjar dock bli bättre på det, så riktigt lika nersprutad blir han inte längre. Inte så länge jag är med ordentligt. Man borde nästan göra det till en sport. Vem sprutar längst? Vem är snabbast på att blockera strålen? Vilken bebis är torrast efter amning?



Kommentarer
fedz

Göra glass kanske?



Eller sälja för att få in lite extra cash

2012-01-02 @ 20:39:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

MissMi

Här får du följa mig och min lille skrutt i vardagen, och det blir allt från mysiga bilder till inlägg där jag kanke klagar lite för mycket. Dock har klagandet avtagit efter skruttens födsel :)

RSS 2.0